Nieuws
Verrassen op je kaart? Curries!
Wist je dat wij fantastische (vega) curries maken? Basmatirijst erbij, mooi aftoppen met verse koriander en noten of bijv. serveren met gebakken halloumi of de Indiase kaas paneer. Of maak een curry bowl! Zet deze curries op je kaart, of neem ze op in een buffet!
THAISE KOKOSCURRY
De Thaise curry is mild van smaak. Het is een mix van soja- en aduki bonen, sperziebonen en diverse groenten, in een zachte kokossaus met citroengras, kurkuma, komijn en gember. Aduki bonen zijn écht een superfood. Het zijn roodbruine boontjes, met een witte streep, afkomstig zijn van de klimplant Vigna angularis. Aduki boontjes zijn klein en rond van vorm. Aduki bonen zijn super voedzaam. Ze zijn redelijk goed gevuld met eiwitten, (oplosbare) vezels, kalium, ijzer, magnesium en het essentiële foliumzuur. Ook zijn deze bonen in vergelijking met andere boonsoorten wat makkelijker verteerbaar. Zeker ook een aanrader voor diabetespatiënten gezien ze erg laag zijn in GI-waarden: ze zijn lief voor de bloedsuikerspiegel. In Japan worden Aduki bonen zelfs “de koning der bonen” genoemd vanwege hun heilzame werking op de gezondheid.Prijs, verpakking, etc.>
JAPANSE CURRY
De Japanse curry, een kruidig groentegerecht met grof gesneden groenten, aardappel, kikkererwten en sojabonen, heeft sinds kort nog een ingrediënt: fava bean chunks.We wilden hem graag nóg voedzamer maken, en dat betekende dat we iets aan het eiwitgehalte moesten doen. We gingen op zoek naar een clean label vleesvervanger en dat bleek een lastige opgave… Maar gelukkig vonden we de Fava bean chunks van Beanit Suomi. En die verrijken nu de toch al zo lekkere Japanse curry.
En deze curry heeft nóg een prachtig verhaal. We noemen hem Japanse curry, omdat hij het meest lijkt op een groentestoverij uit de Japanse keuken. Maar eigenlijk is het ook een beetje een Braziliaanse curry. Het recept komt namelijk van Tulyo, smaakmaker bij Henri.
Tulyo komt oorspronkelijk uit het Belem, een stad in het Amazonegebied in Brazilië. Ook zijn vrouw Lilian is Braziliaanse. Haar lievelingsgerecht is een stoverij die haar (Japanse!) opa altijd maakte, vroeger, in Brazilië. Het leek Tulyo een goed idee om dit gerecht en het recept eens mee te nemen naar onze afdeling productontwikkeling, en samen met hen maakte hij deze curry. Het resultaat was een perfecte kopie van de curry van de schoonopa van Tulyo. Zó goed, dat Lilian er de tranen van in de ogen kreeg, toen ze de curry voor het eerst proefde.
Als dat niet 'made with love' is, dat weten we het niet meer!
Prijs, verpakking, etc.>
GROENTECURRY
De groentecurry is een Indiase curry van wortel, zoete aardappel, courgette en bloemkool, op smaak gebracht met onder andere nigellazaad, kokosmelk en kardamom. Erg lekker met naanbrood! Prijs, verpakking, etc.>Of maak....
CURRY BOWLS
Hoe maak je een curry bowl? Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Het draait om de presentatie van de ingrediënten die je gebruikt. Wij gebruikten in onze bowls als basis één van de vegetarische curry's. Combineer met naan, basmatirijst of dikke noodles. Voeg kort gewokte oesterzwammen, komkommer- of wortellinten die je oprolt, edamame, etc toe. En natuurlijk kan je gewokte garnalen of kip erbij geven. Garneer bijvoorbeeld met koriander en sesamzaad. Gebruik vooral je fantasie en ga aan de slag, of laat je gasten hun eigen bowl samenstellen.Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen. Samen met ‘Stichting La Kantina’ willen we een gezonde generatie creëren!
Lees verder Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.
Lees verder Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.
Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.
Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder