Menu
Contact met Henri

Nieuws

Foodmiles

Hoeveel kilometer ligt er op je bord?

Inkopen doen we bij Henri het liefst in de buurt. Zo houden we onze ingrediënten vers, hebben we zicht op de kwaliteit, en zijn we zeker van een eerlijke beloning voor de leveranciers.

Maar ook milieuoverwegingen tellen voor ons mee. We berekenen bijvoorbeeld de “foodmiles” van onze gerechten: het aantal kilometers dat de ingrediënten af moeten leggen om bij Henri te komen. Die afstand proberen we zo kort mogelijk te houden.

Er zijn meerdere manieren om foodmiles te berekenen. Wij doen dat door te kijken naar het aantal kilometers dat een ingrediënt aflegt. Deze kilometers delen we door het totale gewicht dat dit ingrediënt per gerecht bevat. Bij Henri “reist” 1 kilo stamppot bijvoorbeeld zo’n 300 meter. Per kilo legt nootmuskaat zo ruim 400 kilometer af – rauwe boerenmelk maar 30 meter.

Wat wij belangrijk vinden is niet hòe je het nu precies berekent, maar vooral dàt je er kritisch naar blijft kijken en je verantwoordelijkheid durft te nemen. Niet alleen wij, maar ook onze klanten hechten daar overigens steeds vaker waarde aan.

Op dit moment zijn we druk bezig om voor verschillende gerechten het aantal foodmiles naar beneden te brengen. We houden u op de hoogte!

Nieuwe Verpakking!

U ziet in één oogopslag wat de voedingswaarden zijn, en of het gerecht vegetarisch of glutenvrij is. En vrolijke, frisse kleuren en afbeeldingen. Voortaan ziet u gemakkelijk hoe u uw Henri gerecht verwarmt - het staat op het etiket. Henri heeft namelijk een nieuwe verpakking!

 

 

Lees verder

Nieuw: Zuid-Afrikaanse bobotie!
We kunnen niet allemaal naar Zuid-Afrika om ons elftal aan te moedigen. Maar een beetje in Zuid-Afrikaanse sferen komen, kan natuurlijk wel. Henri helpt daarbij met Bobotie, een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht. Met o.a. rundergehakt, sperziebonen, pompoen, kerrie en citroenblad. Serveer bijv. Pita Bobotie, voor maar €1,70 inkoop per portie!
Lees verder

Nieuw: Paella en Chili con carne in 900 grams verpakking
Onze bekende - en alom geliefde - paella en chili con carne zijn er nu ook in een gemakkelijke 900 grams verpakking. Ideaal voor gebruik in de zorg of om snel te kunnen schakelen in de horeca. Omdat de verpakkingen klein zijn, regenereert u ze in een oogwenk en serveert u binnen mum van tijd een overheerlijk gerecht.
Lees verder

Verse aspergesoep!

Vers van het land: Hollandse asperges! Henri maakt daar traditiegetrouw een heerlijk romige aspergesoep van.  

Onder recepten ziet u hoe u in drie stappen een prachtige aspergeproeverij maakt, met een inkoopprijs van maar € 1,45.

Hoe wordt de aspergesoep gemaakt? Neem een kijkje in onze keuken!

Lees verder

Brabantse aardappelsoep - nu met Livar spek

In de Brabantse aardappelsoep is de ‘gewone’ spek vervangen door het smakelijke, op houtkrullen gerookt Livar spek. Het vlees is rijper en doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak.

Lees verder