Nieuws
Foodmiles
Hoeveel kilometer ligt er op je bord?
Inkopen doen we bij Henri het liefst in de buurt. Zo houden we onze ingrediënten vers, hebben we zicht op de kwaliteit, en zijn we zeker van een eerlijke beloning voor de leveranciers.
Maar ook milieuoverwegingen tellen voor ons mee. We berekenen bijvoorbeeld de “foodmiles” van onze gerechten: het aantal kilometers dat de ingrediënten af moeten leggen om bij Henri te komen. Die afstand proberen we zo kort mogelijk te houden.
Er zijn meerdere manieren om foodmiles te berekenen. Wij doen dat door te kijken naar het aantal kilometers dat een ingrediënt aflegt. Deze kilometers delen we door het totale gewicht dat dit ingrediënt per gerecht bevat. Bij Henri “reist” 1 kilo stamppot bijvoorbeeld zo’n 300 meter. Per kilo legt nootmuskaat zo ruim 400 kilometer af – rauwe boerenmelk maar 30 meter.
Wat wij belangrijk vinden is niet hòe je het nu precies berekent, maar vooral dàt je er kritisch naar blijft kijken en je verantwoordelijkheid durft te nemen. Niet alleen wij, maar ook onze klanten hechten daar overigens steeds vaker waarde aan.
Op dit moment zijn we druk bezig om voor verschillende gerechten het aantal foodmiles naar beneden te brengen. We houden u op de hoogte!
3-Gänge-Menü-10 Euro
Auf der Basis von Bereit-zum-Verzehr Komponenten, 4 Vorgerichte, 4 Hauptgerichte, 4 Tipps für Desserts. Mit einem durchschnittlichen Einkaufspreis von 3,30€ zzgl. Mwst. Minimaler Aufwand. Verkaufspreis 10€. Eine ideale Kombination von Qualität und Rendite.
In der Küche von Henri passiert so viel, dass wir Ihnen einen Einblick ermöglichen wollen. In Zu Tisch' dürfen wir Ihnen darum mit Freude die Neuigkeiten, interessante Trends und nützliche Küchentipps servieren. Außerdem informieren wir Sie über interessante Kunden und Lieferanten. Die sechste Ausgabe ab sofort erhältlich. Leider ist 'Zu Tisch' nur in Niederländisch erhältlich.
Deze stamppotten zijn dit jaar nog lekkerder. Tegenwoordig zit er namelijk spek van het Livar varken in de stamppotten met spek. Heerlijk, op houtkrullen gerookt spek.
Henri is altijd bezig met product- en receptverbeteringen. Om een product authentieker, of bijvoorbeeld 'clean label' te maken. En zo hebben de bami goreng én de nasi goreng onlangs een grote verbetering ondergaan.