Menu
Contact met Henri

Nieuws

Foodmiles

Hoeveel kilometer ligt er op je bord?

Inkopen doen we bij Henri het liefst in de buurt. Zo houden we onze ingrediënten vers, hebben we zicht op de kwaliteit, en zijn we zeker van een eerlijke beloning voor de leveranciers.

Maar ook milieuoverwegingen tellen voor ons mee. We berekenen bijvoorbeeld de “foodmiles” van onze gerechten: het aantal kilometers dat de ingrediënten af moeten leggen om bij Henri te komen. Die afstand proberen we zo kort mogelijk te houden.

Er zijn meerdere manieren om foodmiles te berekenen. Wij doen dat door te kijken naar het aantal kilometers dat een ingrediënt aflegt. Deze kilometers delen we door het totale gewicht dat dit ingrediënt per gerecht bevat. Bij Henri “reist” 1 kilo stamppot bijvoorbeeld zo’n 300 meter. Per kilo legt nootmuskaat zo ruim 400 kilometer af – rauwe boerenmelk maar 30 meter.

Wat wij belangrijk vinden is niet hòe je het nu precies berekent, maar vooral dàt je er kritisch naar blijft kijken en je verantwoordelijkheid durft te nemen. Niet alleen wij, maar ook onze klanten hechten daar overigens steeds vaker waarde aan.

Op dit moment zijn we druk bezig om voor verschillende gerechten het aantal foodmiles naar beneden te brengen. We houden u op de hoogte!

Zo maak je effectief gebruik van convenience producten
Tijdgebrek is vandaag de dag probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Lees de tips voor het effectief inzetten van convenience producten en laat je inspireren door onderstaande recepten.
Lees verder

Nieuw: daging rendang
Het verhaal van onze rendang is best bijzonder. Normaal worden producten bij henri bedacht door onze productontwikkelaars. Zij vertalen een gerecht, soep of saus naar een mooi culinair product dat op grote schaal gemaakt kan worden. Bij de daging rendang ging dat anders.
Lees verder

Wildseizoen
We zitten midden in het wildseizoen! Uiteraard bieden we tijdens het wildseizoen onze wildtoppers aan. Dat zijn de romige wildsoep met haas en hert, de hazenpeper van Hollandse haas en natuurlijk de hertenstoof; een stoverij van langzaam, in La Trappe abdijbier gestoofd hertenvlees.
Lees verder

Vegan gerechten die tijd besparen!
Vega(n) is here to stay, dat is inmiddels wel duidelijk. Steeds meer gasten kiezen voor een vegan lifestyle en als horecaondernemer doe je er goed aan om daar slim op in te spelen. Maar het ontwikkelen van vegan gerechten kost tijd. En laat tijd nou nét iets zijn dat je als chef vaker niet dan wel hebt. Gelukkig heeft Henri het tijdrovende werk voor je uit handen genomen en een ruim assortiment (vegan) producten ontwikkeld. Zo kun jij je gasten heel eenvoudig verrassen met smaakvolle vegan gerechten.
 
 
Lees verder

Download de winterkaart

NIEUWE MENUKAART

Ons nieuwe assortiment staat voor je klaar. Op onze kaart vind je uiteraard onze winterklassiekers zoals de stamppotten, erwtensoep en de wildgerechten. Maar ook nieuwe innovaties zoals de producten met Pulled Oats én een super lekkere rendang daging. 
Download de nieuwe prijslijst hier!

Lees verder