Nieuws
Henri's Terugkooktheater op de Horecava
Wie op de Foodinspiration Day in het Evoluon was, heeft er al kennis mee gemaakt: Henri's Terugkooktheater. Een aantal mensen kregen hun persoonlijke gerecht op het podium, anderen in het terugkookatelier. Als u wilt ontdekken wat úw persoonlijke gerecht is, krijgt u nu ook de kans: in januari reist het Terugkooktheater naar De Horecava!
Wat voor kleurtype bent u? Wordt u vrolijk van tikka masala of voelt u zich aangesterkt door een stevige boeuf bourguignon?
U bent van harte uitgenodigd in ons Terugkook Theater op de Horecava!
Uitgangspunt voor deze inspirerende belevenis is het kleuren-kookboek van Anneke Coopman. Zij beschrijft in haar boek hoe het eten van kleuren je leven kan beïnvloeden, maar ook dat sommige kleuren ‘eten’ bij je passen. Zo eten vrolijke mensen graag oranje gerechten. En houden zelfverzekerde mensen vaak van een dikke biefstuk. Niet alle gerechten ‘zijn’ overigens ook de kleur die ze zelf hebben. Zo is koriander bijvoorbeeld een ‘blauw’ kruid.
Els van Olphen heeft dit gegeven samen met Imke van Dillen van Orgidee – Levenementen met een hart uitgewerkt naar het "Terugkook Theater".
Op de Foodinspiration Day gebeurde dit in het groot. Op het podium werden uit de zaal van 450 mensen twee vrijwilligers gevraagd, die door Imke werden geïnterviewd. Els maakte aantekeningen en maakte een beeld van wat voor persoon deze personen waren, en wat voor kleurtype. Ze maakte voor hen een persoonlijk gerecht, waarin die persoonlijkheid naar voren kwam. Op het podium kregen de mensen hun persoonlijk terugkookgerecht voorgeschoteld, begeleid door de bezielende uitleg van Els. Elk deel van het gerecht staat ergens voor: van het servies tot het takje kruid. De mensen waren zichtbaar ontroerd toen zij dit mooie, eetbare kado kregen van Els.
Omdat er maar twee mensen op het podium een terugkookgerecht kregen, en het Terugkookatelier in het Evoluon constant vol was, is het Terugkooktheater nu ook op de Horecava én bij Henri in Drunen.
U vult een klein testje in om uw kleurtype te bepalen. Aan de hand van de uitslag krijgt u een bijpassend gerecht. En andersom: als u bijvoorbeeld energie nodig heeft, kiest u een ‘rood’ gerecht.
U vindt ons in hal 11, standnummer 60. Vlakbij de Markt.
Bent u geinteresseerd in de Terugkook-proeverijen bij Henri? Klik dan hier.
Plant-based: het concept
"Vegetarische en veganistische keukens krijgen in 2018 nog
meer voet aan de grond, en hoe! Planten zijn rock & roll!
Steeds meer consumenten beseffen dat het dagelijks eten van vlees en vis geen must is, en dat het laten staan van dierlijke producten in veel gevallen zelfs beter is voor de natuur en voor de gezondheid. De eerste topchefs betreden inmiddels het podium." Aldus Food Inspiration over de belangrijkste trends voor 2018. Henri introduceert het concept Plant-based. Met dit concept brengt Henri de mogelijkheid voor catering en restaurants om simpel op deze trend in te spelen.
Xmas specials bij Picnic
Geen zin om uren in de keuken te staan met Kerst? Liever tijd besteden aan je familie en vrienden? Pak je gemak!
Je combineert eenvoudig de vlees- of visgerechten met een culinair stamppotje of risotto. Kies zelf wat je lekker lijkt. Even mooi opmaken en klaar!
Lees verder Je combineert eenvoudig de vlees- of visgerechten met een culinair stamppotje of risotto. Kies zelf wat je lekker lijkt. Even mooi opmaken en klaar!
Henri & Foodintro
Er is een nieuw initiatief in Foodservice: FoodIntro Nederland. FoodIntro brengt een directe koppeling tussen de horeca en diverse fabrikanten. Op de app en de site vind je niet alleen veel promoties en acties speciaal voor jou. Je vindt er ook veel inspiratie, bijv. in de vorm van recepten. Dus ben je werkzaam in de horeca, meld je dan snel aan! Dan kan je meteen een gratis bak Henri erwtensoep aanvragen - die je met je hele keukenteam kunt proeven!
Lees verder Red de pukkelpompoen!
Picnic supermarkt, W&R Etiketten, Vincap en Henri steunen de actie ‘Red de Pukkelpompoen’ van De Streekboer. Gezamenlijk is –tegen kostprijs- deze fantastische soep van de lelijke pompoenen gemaakt. Die jij nu kan kopen via de app van Picnic! Dus als je dat doet, dan mede bedankt namens de familie Luring. En natuurlijk heb je ook nog eens bijgedragen aan de strijd tegen de voedselverspilling!
Nieuw! Thaise linzensoep
Een mild-pittige, vegetarische soep op basis van rode (biologische) linzen en kokosmelk. Heerlijk kruidig en fris dankzij gember, limoenblad en citroengras. Met een garnituur van o.a. bloemkool, paprika en een vleugje ananas. Deze soep is niet alleen hip en lekker, maar ook nog eens heel gezond en voedzaam. De soep zit namelijk boordevol eiwit, nodig voor de opbouw van je spieren!