Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri's Terugkooktheater op de Horecava

Wie op de Foodinspiration Day in het Evoluon was, heeft er al kennis mee gemaakt: Henri's Terugkooktheater. Een aantal mensen kregen hun persoonlijke gerecht op het podium, anderen in het terugkookatelier. Als u wilt ontdekken wat úw persoonlijke gerecht is, krijgt u nu ook de kans: in januari reist het Terugkooktheater naar De Horecava!

Wat voor kleurtype bent u? Wordt u vrolijk van tikka masala of voelt u zich aangesterkt door een stevige boeuf bourguignon?

U bent van harte uitgenodigd in ons Terugkook Theater op de Horecava!

Uitgangspunt voor deze inspirerende belevenis is het kleuren-kookboek van Anneke Coopman. Zij beschrijft in haar boek hoe het eten van kleuren je leven kan beïnvloeden, maar ook dat sommige kleuren ‘eten’ bij je passen. Zo eten vrolijke mensen graag oranje gerechten. En houden zelfverzekerde mensen vaak van een dikke biefstuk. Niet alle gerechten ‘zijn’ overigens ook de kleur die ze zelf hebben. Zo is koriander bijvoorbeeld een ‘blauw’ kruid.
 
Els van Olphen heeft dit gegeven samen met Imke van Dillen van Orgidee – Levenementen met een hart uitgewerkt naar het "Terugkook Theater".
 
Op de Foodinspiration Day gebeurde dit in het groot. Op het podium werden uit de zaal van 450 mensen twee vrijwilligers gevraagd, die door Imke werden geïnterviewd. Els maakte aantekeningen en maakte een beeld van wat voor persoon deze personen waren, en wat voor kleurtype. Ze maakte voor hen een persoonlijk gerecht, waarin die persoonlijkheid naar voren kwam. Op het podium kregen de mensen hun persoonlijk terugkookgerecht voorgeschoteld, begeleid door de bezielende uitleg van Els. Elk deel van het gerecht staat ergens voor: van het servies tot het takje kruid. De mensen waren zichtbaar ontroerd toen zij dit mooie, eetbare kado kregen van Els.
 
Omdat er maar twee mensen op het podium een terugkookgerecht kregen, en het Terugkookatelier in het Evoluon constant vol was, is het Terugkooktheater nu ook op de Horecava én bij Henri in Drunen.
 
U vult een klein testje in om uw kleurtype te bepalen. Aan de hand van de uitslag krijgt u een bijpassend gerecht. En andersom: als u bijvoorbeeld energie nodig heeft, kiest u een ‘rood’ gerecht. 
 
U vindt ons in hal 11, standnummer 60. Vlakbij de Markt.
 
Bent u geinteresseerd in de Terugkook-proeverijen bij Henri? Klik dan hier.
 
Nieuwe Verpakking!

U ziet in één oogopslag wat de voedingswaarden zijn, en of het gerecht vegetarisch of glutenvrij is. En vrolijke, frisse kleuren en afbeeldingen. Voortaan ziet u gemakkelijk hoe u uw Henri gerecht verwarmt - het staat op het etiket. Henri heeft namelijk een nieuwe verpakking!

 

 

Lees verder

Nieuw: Zuid-Afrikaanse bobotie!
We kunnen niet allemaal naar Zuid-Afrika om ons elftal aan te moedigen. Maar een beetje in Zuid-Afrikaanse sferen komen, kan natuurlijk wel. Henri helpt daarbij met Bobotie, een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht. Met o.a. rundergehakt, sperziebonen, pompoen, kerrie en citroenblad. Serveer bijv. Pita Bobotie, voor maar €1,70 inkoop per portie!
Lees verder

Nieuw: Paella en Chili con carne in 900 grams verpakking
Onze bekende - en alom geliefde - paella en chili con carne zijn er nu ook in een gemakkelijke 900 grams verpakking. Ideaal voor gebruik in de zorg of om snel te kunnen schakelen in de horeca. Omdat de verpakkingen klein zijn, regenereert u ze in een oogwenk en serveert u binnen mum van tijd een overheerlijk gerecht.
Lees verder

Verse aspergesoep!

Vers van het land: Hollandse asperges! Henri maakt daar traditiegetrouw een heerlijk romige aspergesoep van.  

Onder recepten ziet u hoe u in drie stappen een prachtige aspergeproeverij maakt, met een inkoopprijs van maar € 1,45.

Hoe wordt de aspergesoep gemaakt? Neem een kijkje in onze keuken!

Lees verder

Brabantse aardappelsoep - nu met Livar spek

In de Brabantse aardappelsoep is de ‘gewone’ spek vervangen door het smakelijke, op houtkrullen gerookt Livar spek. Het vlees is rijper en doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak.

Lees verder