Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri's Terugkooktheater op de Horecava

Wie op de Foodinspiration Day in het Evoluon was, heeft er al kennis mee gemaakt: Henri's Terugkooktheater. Een aantal mensen kregen hun persoonlijke gerecht op het podium, anderen in het terugkookatelier. Als u wilt ontdekken wat úw persoonlijke gerecht is, krijgt u nu ook de kans: in januari reist het Terugkooktheater naar De Horecava!

Wat voor kleurtype bent u? Wordt u vrolijk van tikka masala of voelt u zich aangesterkt door een stevige boeuf bourguignon?

U bent van harte uitgenodigd in ons Terugkook Theater op de Horecava!

Uitgangspunt voor deze inspirerende belevenis is het kleuren-kookboek van Anneke Coopman. Zij beschrijft in haar boek hoe het eten van kleuren je leven kan beïnvloeden, maar ook dat sommige kleuren ‘eten’ bij je passen. Zo eten vrolijke mensen graag oranje gerechten. En houden zelfverzekerde mensen vaak van een dikke biefstuk. Niet alle gerechten ‘zijn’ overigens ook de kleur die ze zelf hebben. Zo is koriander bijvoorbeeld een ‘blauw’ kruid.
 
Els van Olphen heeft dit gegeven samen met Imke van Dillen van Orgidee – Levenementen met een hart uitgewerkt naar het "Terugkook Theater".
 
Op de Foodinspiration Day gebeurde dit in het groot. Op het podium werden uit de zaal van 450 mensen twee vrijwilligers gevraagd, die door Imke werden geïnterviewd. Els maakte aantekeningen en maakte een beeld van wat voor persoon deze personen waren, en wat voor kleurtype. Ze maakte voor hen een persoonlijk gerecht, waarin die persoonlijkheid naar voren kwam. Op het podium kregen de mensen hun persoonlijk terugkookgerecht voorgeschoteld, begeleid door de bezielende uitleg van Els. Elk deel van het gerecht staat ergens voor: van het servies tot het takje kruid. De mensen waren zichtbaar ontroerd toen zij dit mooie, eetbare kado kregen van Els.
 
Omdat er maar twee mensen op het podium een terugkookgerecht kregen, en het Terugkookatelier in het Evoluon constant vol was, is het Terugkooktheater nu ook op de Horecava én bij Henri in Drunen.
 
U vult een klein testje in om uw kleurtype te bepalen. Aan de hand van de uitslag krijgt u een bijpassend gerecht. En andersom: als u bijvoorbeeld energie nodig heeft, kiest u een ‘rood’ gerecht. 
 
U vindt ons in hal 11, standnummer 60. Vlakbij de Markt.
 
Bent u geinteresseerd in de Terugkook-proeverijen bij Henri? Klik dan hier.
 
Keukenheld: demi glace
De een maakt hem zelf, de ander pakt een pot poeder. Het één kost tijd. De andere optie niet, maar lijkt in de verste verte dan ook niet op een goeie fond. Wist je dat wij hier een perfecte tussenoplossing hebben? Een koelverse en geconcentreerde demi glace. Met de kracht van de fond zoals hij hoort te zijn. Zonder toevoegingen die er niet in horen. Gewoon, een goeie demi glace waar je alle kanten mee op kan.
Lees verder

Nieuwe generatie maaltijden
Kost het u teveel tijd om iets speciaal te maken voor die ene veganist? Of wilt u eens iets anders op het kindermenu dan het geijkte - en ongezonde - friet met frikandel? Stapt er zomaar iemand uw zaak binnen met een glutenintolerantie? Of bent u op zoek naar een makkelijke, lekkere en voedzame maaltijd voor uzelf of voor uw personeel? Voor al deze uitdagingen hebben wij een oplossing: onze nieuwe generatie éénpersoons kant-en-klare maaltijden.
Lees verder

Thaise groene viscurry
Heerlijk zomers en nieuw in ons assortiment: Thaise groene viscurry. Een licht visgerecht met een milde currysaus met kokosmelk. Ideaal voor op de zomerkaart! Serveer hem als daghap bijvoorbeeld, of in een Oosters buffet als verrassend visgerecht.
Lees verder

Hip: de vegan carrotdog
Hét gerecht van deze zomer: vegan carrot hotdogs! Je ziet hem overal: de carrot hotdog. Maar hoe maak je hem op smaak? En origineel? Wij hebben drie verschillende afleidingen voor u gemaakt, met telkens onze vegan BBQ saus als smaakmaker.
Lees verder

Vegan Truffelmayonaise
Zoooo lekker! Onze nieuwe vegan truffelmayonaise met échte truffel. Deze mayo is zonder onnodige toevoegingen en op basis van romige, veganistische mayonaise. Gebruik hem op een broodje carpaccio, op een luxe hamburger, als smeersel bij brood, op pizza's, bij salades, etc. 
Lees verder