Menu
Contact met Henri

Nieuws

Verse aspergesoep!

Vers van het land: Hollandse asperges! Henri maakt daar traditiegetrouw een heerlijk romige aspergesoep van.  

Onder recepten ziet u hoe u in drie stappen een prachtige aspergeproeverij maakt, met een inkoopprijs van maar € 1,45.

Hoe wordt de aspergesoep gemaakt? Neem een kijkje in onze keuken!

Hoe wordt de aspergesoep gemaakt? Neem een kijkje in onze keuken!

Half maart bezochten we het land.

De asperges zitten nog in de grond. De grond wordt met plastic afgedekt, om de temperatuur van de grond hoger te maken, zodat de asperges eerder rijp zijn.

Inmiddels zijn de eerste verse asperges al weer geoogst. Een reden voor ons om onze heerlijke soep weer te gaan maken.

 

 Allereerst worden de asperges geschild, door een speciale schilmachine.

 

 

 

 

Dan worden ze in stukken gesneden door het bedrijf Toptuin, en bij ons aangeleverd.

 

 

Onze koks maken er een overheerlijke soep van. Kratten vol asperges gaan de soep in. 

Vervolgens wordt op de afvulafdeling de soep uit de ketel in een bak verpakt. Daarna wordt de soep teruggekoeld en op voorraad gezet.

 

 

Kijk hier naar het aspergeverhaal van Henri

Onder recepten ziet u hoe u in drie stappen een prachtige aspergeproeverij maakt, met een inkoopprijs van maar € 1,45.

Nieuw: biologische Quinoa
We gaan een aantal prachtige nieuwe gerechten introduceren. Om te beginnen twee verschillende biologische quinoa’s. Quinoa is niet alleen helemaal van nu en hip - het is ook nog eens erg gezond.
Lees verder

Nieuw recept voor puree en stamppot
We hebben besloten de receptuur van onze aardappelpuree aan te passen. Deze krijgt dankzij een andere bereidingstechniek nu een mooiere structuur met stukjes aardappel. Daarnaast is de puree nu ook heel goed koud portioneerbaar - een grote wens van onze institutionele klanten.
Lees verder

Henri wint!
Henri wint de Shops out of home Award in de categorie Convenience! Supertrots zijn we! De prijs staat symbool voor de grote waardering die onze partners hebben voor de onderlinge relatie met hen. Gekeken werd onder ander naar omzetbijdrage, rendement, meedenken en promotionele ondersteuning. 
Lees het artikel

Allergenen in Foodservice
U heeft er vast van gehoord. Vanaf 13 december 2014 moet u beschikken over allergeneninformatie, en deze kunnen geven aan uw gasten. Wat wordt er straks van u verwacht? We zetten het voor u op een rijtje.
 
Lees verder

Demi glace Michelin style
Het laatste gerecht waar sterrenchef Gianfranco Chiarini mee aan de slag is gegaan, is de demi glace. Een prachtige basis voor diverse sauzen en jus. Hij koos ervoor om het product geconcentreerd te laten zien, en daarnaast de tot jus verdunde variant te gebruiken.
Lees verder