Nieuws
Verse aspergesoep!
Vers van het land: Hollandse asperges! Henri maakt daar traditiegetrouw een heerlijk romige aspergesoep van.
Onder recepten ziet u hoe u in drie stappen een prachtige aspergeproeverij maakt, met een inkoopprijs van maar € 1,45.
Hoe wordt de aspergesoep gemaakt? Neem een kijkje in onze keuken!
Hoe wordt de aspergesoep gemaakt? Neem een kijkje in onze keuken!
Half maart bezochten we het land.
De asperges zitten nog in de grond. De grond wordt met plastic afgedekt, om de temperatuur van de grond hoger te maken, zodat de asperges eerder rijp zijn.
Inmiddels zijn de eerste verse asperges al weer geoogst. Een reden voor ons om onze heerlijke soep weer te gaan maken.
Allereerst worden de asperges geschild, door een speciale schilmachine.
Dan worden ze in stukken gesneden door het bedrijf Toptuin, en bij ons aangeleverd.
Onze koks maken er een overheerlijke soep van. Kratten vol asperges gaan de soep in.
Vervolgens wordt op de afvulafdeling de soep uit de ketel in een bak verpakt. Daarna wordt de soep teruggekoeld en op voorraad gezet.
Kijk hier naar het aspergeverhaal van Henri
Onder recepten ziet u hoe u in drie stappen een prachtige aspergeproeverij maakt, met een inkoopprijs van maar € 1,45.
Wij zijn zo trots als een pauw! Henri mag zich namelijk tot de best geleide organisaties binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf rekenen. Dit is de uitkomst van het Best Managed Companies programma dat Deloitte in samenwerking met de KvK, VNO-NCW, TiasNimbas en Management Team organiseert.
Een leuk bericht van onze klant Delifrance. Vanaf nu kunt u bij alle Delifrance lunchrooms genieten van een geweldig aanbod. Een complete lunch gebaseerd op een klassieker; 'asperges flamande'.
Voor de aspergesoep gebruikt Henri uitsluitend verse asperges van Nederlandse bodem. Bij voorkeur uit Brabant. Van april tot half juni zijn ze op z’n lekkerst. Vandaar dat de aspergesoep een echt seizoensproduct is.