Menu
Contact met Henri

Nieuws

Fricassée van Kemper maïskip

Een klassiek gerecht waar we met recht trots op zijn. Een romige fricassée van langzaam gegaarde vrije uitloop maïs-scharrelkip van Herman Kemper. Met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren.

Fricassée van Kemper kip
Klassiek gerecht van langzaam gegaarde vrije uitloop Kemper maïs-scharrelkip met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren. Klik hier voor een recept.
Verpakking 900 g.
Adviesprijs € 9,97

In dit overzicht ziet u waar u ons tegenkomt dit najaar. Daar serveren we de fricassée van Kemper Kip, zodat u kunt proeven!

 

Kwaliteit die je proeft
Begin jaren '90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een 'ouderwetse' kip. Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Een ambachtelijk puur-natuurproduct. Momenteel maakt Herman Kemper de Kemper Maïs- Scharrelkip, het biologisch Kemper Landhoen en het Kemper Parelhoen. Stuk voor stuk natuurlijke producten met stevig vlees en méér smaak. Aldus Herman: "Goed voor de beleving die vroeger zo gewoon was. Steeds meer consumenten vragen ernaar. Kwaliteit die je proeft."
 
 
Lekker scharrelen
Bij Herman Kemper is kwaliteit primair gekoppeld aan kleinschaligheid en beheersbaarheid. Het diervriendelijke motto van Herman spreekt voor zich: "Liever 100 boeren met 1.000 dieren, dan 10 met 10.000". Herman Kemper werkt hiervoor samen met 'zijn' boeren. De kippen worden gehouden bij ambachtelijke pluimveehouders in de Achterhoek. Naast royale vierkante meters met houtkrullen of stro als strooisel, heeft de huisvesting prettig veel lichtinval. En de kippen kunnen buiten op het land of in de hof bij de boerderij rondscharrelen in het gras of onder struiken en bomen.
 
 
Slow food

In de Fricassée van Henri is de heerlijk malse Kemper maïs-scharrelkip verwerkt. Het vlees wordt langzaam gegaard, waardoor de smaak perfect tot z'n recht komt. Slow food dus, en dat geldt ook voor de groeisnelheid van dit originele scharrelras. De groeiperiode duurt zo'n drie weken langer dan normaal. Rust vóór de slacht en een lage bandsnelheid, staan borg voor een stressvrije situatie. Deze werkwijze en de natuurlijke leefomstandigheden waarin niets wordt geforceerd, optimaliseert tevens de uiteindelijke grote malsheid van het vlees.
 
 
Twee sterren
Door de goede leefomstandigheden heeft de Maïs-scharrel kip twee 'Beter Leven' sterren van de Dierenbescherming gekregen.
Meer info? Kijk op www.kemperkip.com

Gaat u voor Kaassoep?
Een kaasplankje op oudejaarsavond? Of kiest u dit jaar voor de heerlijke Kaassoep van Henri? Soep van heerlijke Boer’n Trots Klaver Pikant Kaas van landgoed Kaamps uit Twente, met prei en ui. Dit jaar bracht Henri een bezoek aan boer Herbert van Kaamps Kaas. Hij vertelt over het landgoed en over zijn boerenbedrijf dat prachtige kazen maakt.
Lees verder

Culinaire kerstinspiratie
Hebt u het menu voor Kerst al compleet? Henri geeft u graag wat inspiratie. Speciaal voor u is er een heerlijk kerstmenu samengesteld. En om het u nog makkelijker te maken, kunt u het menu zelf printen en desgewenst door ons aan laten passen. Helemaal klaar voor een culinaire kerst!
Lees verder

MVO Award voor Henri
Maandagavond 1 december was het zover, de bekendmaking van de Foodservice Awards. Georganiseerd door Misset Horeca in samenwerking met Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en EFMI Business School. Henri was genomineerd in twee categorieën: Vers & Gemak en Maatschappelijk verantwoord ondernemen. De award voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen ging mee naar huis.
Lees verder

Henri dubbel genomineerd Foodservice Award
Naast de nominatie in de categorie Vers & Gemak, zijn wij samen met Deli XL en La Place genomineerd voor de nieuwe prijs Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op 1 december worden de winnaars van de Foodservice Awards bekend gemaakt.
Lees verder

Henri op de FIdays
Eetbare Reinvented traditions. Of noem ze Hollandse tapas. Inspirerende gerechtjes in een handomdraai bereid, en ook nog gemaakt van duurzame ingrediënten. Henri had een mobiele veldkeuken op de Food inspiration days. Ter plekke werden hippe hapjes bereid. Van langzaam gegaarde gerechten uit de traditionele keuken. Een simpel concept dat overal werkt! Bent u ook op de Food inspiration days geweest? Bent u te gast geweest in onze Henri's Gastro Kitchen? We hebben de recepten voor u van de kleine gerechtjes, en meer over de gave schorten!
Recepten & Schorten