Menu
Contact met Henri

Nieuws

Fricassée van Kemper maïskip

Een klassiek gerecht waar we met recht trots op zijn. Een romige fricassée van langzaam gegaarde vrije uitloop maïs-scharrelkip van Herman Kemper. Met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren.

Fricassée van Kemper kip
Klassiek gerecht van langzaam gegaarde vrije uitloop Kemper maïs-scharrelkip met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren. Klik hier voor een recept.
Verpakking 900 g.
Adviesprijs € 9,97

In dit overzicht ziet u waar u ons tegenkomt dit najaar. Daar serveren we de fricassée van Kemper Kip, zodat u kunt proeven!

 

Kwaliteit die je proeft
Begin jaren '90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een 'ouderwetse' kip. Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Een ambachtelijk puur-natuurproduct. Momenteel maakt Herman Kemper de Kemper Maïs- Scharrelkip, het biologisch Kemper Landhoen en het Kemper Parelhoen. Stuk voor stuk natuurlijke producten met stevig vlees en méér smaak. Aldus Herman: "Goed voor de beleving die vroeger zo gewoon was. Steeds meer consumenten vragen ernaar. Kwaliteit die je proeft."
 
 
Lekker scharrelen
Bij Herman Kemper is kwaliteit primair gekoppeld aan kleinschaligheid en beheersbaarheid. Het diervriendelijke motto van Herman spreekt voor zich: "Liever 100 boeren met 1.000 dieren, dan 10 met 10.000". Herman Kemper werkt hiervoor samen met 'zijn' boeren. De kippen worden gehouden bij ambachtelijke pluimveehouders in de Achterhoek. Naast royale vierkante meters met houtkrullen of stro als strooisel, heeft de huisvesting prettig veel lichtinval. En de kippen kunnen buiten op het land of in de hof bij de boerderij rondscharrelen in het gras of onder struiken en bomen.
 
 
Slow food

In de Fricassée van Henri is de heerlijk malse Kemper maïs-scharrelkip verwerkt. Het vlees wordt langzaam gegaard, waardoor de smaak perfect tot z'n recht komt. Slow food dus, en dat geldt ook voor de groeisnelheid van dit originele scharrelras. De groeiperiode duurt zo'n drie weken langer dan normaal. Rust vóór de slacht en een lage bandsnelheid, staan borg voor een stressvrije situatie. Deze werkwijze en de natuurlijke leefomstandigheden waarin niets wordt geforceerd, optimaliseert tevens de uiteindelijke grote malsheid van het vlees.
 
 
Twee sterren
Door de goede leefomstandigheden heeft de Maïs-scharrel kip twee 'Beter Leven' sterren van de Dierenbescherming gekregen.
Meer info? Kijk op www.kemperkip.com

Henri bij Best Managed Companies van 2011

Wij zijn zo trots als een pauw! Henri mag zich namelijk tot de best geleide organisaties binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf rekenen. Dit is de uitkomst van het Best Managed Companies programma dat Deloitte in samenwerking met de KvK, VNO-NCW, TiasNimbas en Management Team organiseert.

Lees verder

Henri aspergesoep bij Delifrance

Een leuk bericht van onze klant Delifrance. Vanaf nu kunt u bij alle Delifrance lunchrooms genieten van een geweldig aanbod. Een complete lunch gebaseerd op een klassieker; 'asperges flamande'.

Lees verder

Seizoensproduct: verse aspergesoep

Voor de aspergesoep gebruikt Henri uitsluitend verse asperges van Nederlandse bodem. Bij voorkeur uit Brabant. Van april tot half juni zijn ze op z’n lekkerst. Vandaar dat de aspergesoep een echt seizoensproduct is.

Lees verder

Benissimo! Zonnige Italiaanse pastasauzen
Heerlijke, pure Italiaanse pastasauzen. Stuk voor stuk rijk gevulde toppers. Wat denkt u van een authentieke crema carbonara of crema di salmone, met gerookte zalm? Of probeer de crema di funghi eens, boordevol paddenstoelen. Met deze culinaire nieuwe sauzen kunt u alle kanten op!
Lees verder