Nieuws
Wildseizoen van start
Vorige maand werd officieel het wildseizoen geopend. Maar weertechnisch leek het wel zomer. Nu is het moment om wild weer op de kaart te zetten! En dat hoeven geen ingewikkelde gerechten te zijn. Doe wat inspiratie op met onze recepten!
Henri maakt elk jaar speciaal voor het wildseizoen drie handige basisgerechten waar je alle kanten mee op kunt.
Allereerst de wildsoep. Een heerlijk romige soep met haas en hert. Een mooie soep om zo op de kaart te zetten. Desgewenst kan je de soep voorzien van een romige cremelaag, zodat het een cappuccino lijkt. Of schep de soep in ovenvaste soepkommen en leg er een plak bladerdeeg op, met wat rozenmarijn. Even afbakken en je hebt een prachtig resultaat.
Een ander prachtig product is de hazenpeper. Al jarenlang traditiegetrouw met het wildseizoen bij Henri op de kaart. Langzaam gestoofd hazenvlees in een saus met rode wijn. Natuurlijk lekker met een taartje van aardappelpuree en rode kool. Of bak koekjes van zuurkool en combineer die met de hazenpeper. Kijk hier voor het recept.
Henri's derde seizoensfavoriet is de wildragout. Een mooi romige ragout van haas en hert. Maak bijvoorbeeld een bakje van filodeeg, door de filodeeg af te bakken op een omgekeerd kommetje. Schep hierin de wildragout.
Heeft u een leuk recept met een van onze wildgerechten? Twitter (@henribv) of mail uw creatieve idee naar ons en u maakt kans op het hippe kookboek Wild & Gevogelte van kok/foodstylist Claartje Lindhout.
Allereerst de wildsoep. Een heerlijk romige soep met haas en hert. Een mooie soep om zo op de kaart te zetten. Desgewenst kan je de soep voorzien van een romige cremelaag, zodat het een cappuccino lijkt. Of schep de soep in ovenvaste soepkommen en leg er een plak bladerdeeg op, met wat rozenmarijn. Even afbakken en je hebt een prachtig resultaat.
Een ander prachtig product is de hazenpeper. Al jarenlang traditiegetrouw met het wildseizoen bij Henri op de kaart. Langzaam gestoofd hazenvlees in een saus met rode wijn. Natuurlijk lekker met een taartje van aardappelpuree en rode kool. Of bak koekjes van zuurkool en combineer die met de hazenpeper. Kijk hier voor het recept.
Henri's derde seizoensfavoriet is de wildragout. Een mooi romige ragout van haas en hert. Maak bijvoorbeeld een bakje van filodeeg, door de filodeeg af te bakken op een omgekeerd kommetje. Schep hierin de wildragout.
Heeft u een leuk recept met een van onze wildgerechten? Twitter (@henribv) of mail uw creatieve idee naar ons en u maakt kans op het hippe kookboek Wild & Gevogelte van kok/foodstylist Claartje Lindhout.
Keukenheld: demi glace
De een maakt hem zelf, de ander pakt een pot poeder. Het één kost tijd. De andere optie niet, maar lijkt in de verste verte dan ook niet op een goeie fond. Wist je dat wij hier een perfecte tussenoplossing hebben? Een koelverse en geconcentreerde demi glace. Met de kracht van de fond zoals hij hoort te zijn. Zonder toevoegingen die er niet in horen. Gewoon, een goeie demi glace waar je alle kanten mee op kan.
Lees verder Nieuwe generatie maaltijden
Kost het u teveel tijd om iets speciaal te maken voor die ene veganist? Of wilt u eens iets anders op het kindermenu dan het geijkte - en ongezonde - friet met frikandel? Stapt er zomaar iemand uw zaak binnen met een glutenintolerantie? Of bent u op zoek naar een makkelijke, lekkere en voedzame maaltijd voor uzelf of voor uw personeel? Voor al deze uitdagingen hebben wij een oplossing: onze nieuwe generatie éénpersoons kant-en-klare maaltijden.
Lees verder Thaise groene viscurry
Heerlijk zomers en nieuw in ons assortiment: Thaise groene viscurry. Een licht visgerecht met een milde currysaus met kokosmelk. Ideaal voor op de zomerkaart! Serveer hem als daghap bijvoorbeeld, of in een Oosters buffet als verrassend visgerecht.
Lees verder Hip: de vegan carrotdog
Hét gerecht van deze zomer: vegan carrot hotdogs! Je ziet hem overal: de carrot hotdog. Maar hoe maak je hem op smaak? En origineel? Wij hebben drie verschillende afleidingen voor u gemaakt, met telkens onze vegan BBQ saus als smaakmaker.
Lees verder Vegan Truffelmayonaise
Zoooo lekker! Onze nieuwe vegan truffelmayonaise met échte truffel. Deze mayo is zonder onnodige toevoegingen en op basis van romige, veganistische mayonaise. Gebruik hem op een broodje carpaccio, op een luxe hamburger, als smeersel bij brood, op pizza's, bij salades, etc.
Lees verder