Menu
Contact met Henri

Nieuws

Terrabites Gezonde kroketten van GRO Holland genomineerd

Leuk nieuws van onze klant GRO Holland. TerraBites, de gezonde kroket van duurzame oesterzwammen van GRO Holland is genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2012. Hiermee sleept GRO voor het tweede achtereenvolgende jaar een nominatie in de wacht!

TerraBites is één van de vier genomineerden in de categorie Food & Beverage. Op maandag 9 januari 2012 maakt de jury de winnaars bekend tijdens de officiële opening van de Horecava.

Uniek voor de Horecava Award is dat GRO met een eigen product voor de tweede keer is genomineerd. Uit het persbericht van de Horecava: "Opvallend: de winnaar van de Horecava Duurzaamheidsaward 2011 (oesterzwammen gekweekt op koffiedik) sleepte weer een nominatie binnen. Nu met duurzame snacks, waarin de oesterzwammen zijn verwerkt."
Het juryrapport zegt over de gourmetsnack: "Mooie ambachtelijke uitstraling en mooi zuiver van smaak."

De kroket met de oesterzwam als hoofdingrediënt is ontwikkeld door Eric Swaghoven, meesterkok van restaurant met Michelin-ster Valuas in Venlo.

TerraBites is het eerste product dat is geproduceerd met de duurzame oesterzwammen van GRO Holland. Overige producten die momenteel in ontwikkeling zijn, zijn kant-en-klare broodjes met oesterzwam en gegrilde groenten (in samenwerking met de Hogere Hotelschool Den Haag) en twee vegetarische soepen (een KoKreatie met ons).
Henri in Foodhal
De afgelopen jaren vond u ons altijd op de zelfde plek op de Horecava. Dit jaar staan we ergens anders: we zijn verhuisd! Henri staat nu in de Foodhal. Dat is hal 7. We staan achterin rechts van het midden, standnummer 459. We zien u graag daar!
Wat presenteren we op de horecava?

De lekkerste soep is No Waste
Henri is op zoek gegaan naar hoe je de állerlekkerste tomatensoep maakt. Puur natuur en vers bereid. Maar ook tegen een goede prijs. Daarom verdiepten we ons in de keten. De lekkerste, zoete tomaten, met een hoge Brixwaarde, zijn kerstomaatjes. De beste kweker is Looije uit Naaldwijk. Van hun overgebleven kerstomaten, die anders weggegooid zouden worden, maken we nu een soep. Zo steunt niet alleen Henri de strijd tegen verspilling - maar ook iedereen die de soep koopt. Henri voegde kruiden, verse groenten en trostomaten toe. Het werd het met recht de lekkerste tomatensoep die kant-en-klaar verkrijgbaar is. Proef hem op de Horecava!
Lees verder

Kerstmenu 2016
We hebben een suggestie voor een Kerstmenu gemaakt. De basis van de Kerstgerechten zijn onze kant-en-klare soepen en maaltijden. Met een paar kleine handelingen maakt u er een verrassend Kerstmenu van, waarmee u uw gast kunt verwennen. Ideaal voor catering, een grote partij of bijvoorbeeld voor een personeelsdiner. Maar ook handig in de zorg voor een Kerstdiner van bewoners en hun familie, of andere gasten.
Lees verder

Stamppotten met *** Beter Leven
We maken al sinds jaar en dag stamppot met enkel verse ingrediënten. Melk, aardappelen en groenten. Een beetje zout en wat specerijen - dat is het. En in de variant met spek gaat heerlijk Livar spek. Van Livar weet je: die varkentjes hebben een mooi leven gehad. Maar nu gebruiken we in onze stamppotten ook nog eens biologische melk. En dat was reden genoeg voor de stichting Beter Leven om de stamppotten maar liefst drie sterren te geven. 
Lees verder

NIEUW van Henri: Chili sin carne
… Met gehackt van de Vegetarische Slager! Inmiddels is het grootste deel van de Nederlandse bevolking flexitariër. Dat betekent dat je gasten ook steeds vaker kiezen voor vegetarisch. Zet bijvoorbeeld Henri’s nieuwe Chili sin (sin=zonder) Carne op uw kaart. Gemaakt met Gehackt van De Vegetarische Slager. Het resultaat van deze samenwerking is zó lekker, dat je het verschil tussen ‘con’ en ‘sin’ niet eens proeft!
 
 
Waar koop ik die Chili sin Carne?