Menu
Contact met Henri

Nieuws

Kemper Kip als beste uit de test

De Consumentenbond heeft verschillende (consumenten) kipfilets getest op versheid, aanwezigheid van de bacteriën ESBL en campylobacter en tot slot het dierenwelzijn. De Bio+ kip, oftewel de kip van Kemper, kwam als beste uit de bus! Een mooi bewijs dat de goede zorg voor het dier ook echt een beter product oplevert.

Herman Kemper startte zijn bedrijf vanuit zijn droom om samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Een ambachtelijk puur-natuurproduct, dat wilde hij. Vandaar dat hij begon met de vrije uitloop kippen. Duurzame kip, én ook nog eens drie sterren van de dierenbescherming. De consumentenbond testte verschillende soorten kip en de Kemper kip kwam als beste uit de bus! Nieuws dat we graag met u delen.
 
ESBL-bacteriën
Het belangrijkte item voor de Consumentenbond is de aanwezigheid van ESBL-bacteriën. Deze bacteriën zijn ongevoelig voor de meeste antibiotica omdat ze die afbreken. Het probleem is gekomen door het veelvuldig gebruik van antibiotica in de pluimveeindustrie.
Kipfilet afkomstig van langszaam groeiende rassen, zoals gebruikt voor o.a. (Kemper) Bio+ kippenvlees, vertoont slechts eenachtste tot eenvijfde van de ESBL-besmetting op kipfliet uit de intensieve kippenbedrijven.
 
Dierenwelzijn
Reguliere slachtkippen leven bij kunstlicht en hebben een half A4tje beweegruimte. In maximaal 42 dagen bereiken ze een gewicht van 2,4 kg. Dat is te snel voor de kip: organen en botten blijven achter bij de groei waar het de kipenhouder om gaat: de borst, oftewel de kipfilet. Een kwart van de reguliere slachtkippen loopt daardoor mank of zelfs helemaal niet. De helft heeft sowieso ernstige aandoeningen aan de poten.
Kipvriendelijker pluimveehouders, zoals Herman Kemper, kiezen voor wat trager groeiende rassen en slachten later. Ze gunnen de dieren verder meer ruimte, friusse lucht en daglicht.
 
Testordeel
'Het testordeel is een dikke 8 en de beoordeling zeer goed voor de zeer geringe hoeveelheid ESBL-bacteriën (0,3 ESBL-bacteriën per gram kipfilet; het gemiddelde over alle filets van alle leveranciers is 4,1) Deze kip wordt gewaardeerd in culikringen. Zij wordt vetgemest door boeren in de Achterhoek en geslacht, verpakt en geleverd door Kemper kip'
 
Henri & Kemper kip
Henri maakt met de maïskip van Kemper Kip een romige fricassée met o.a. shii-take. Lees hier meer over onze leverancier Kemper Kip.
 
 
 
Bron: Consumentengids februari 2012 - Voeding & Gezondheid / Test Kipfilet / 'Ellende voor kip en mens'
Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen. Samen met ‘Stichting La Kantina’ willen we een gezonde generatie creëren!


Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.








Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder