Menu
Contact met Henri

Nieuws

Kemper Kip als beste uit de test

De Consumentenbond heeft verschillende (consumenten) kipfilets getest op versheid, aanwezigheid van de bacteriën ESBL en campylobacter en tot slot het dierenwelzijn. De Bio+ kip, oftewel de kip van Kemper, kwam als beste uit de bus! Een mooi bewijs dat de goede zorg voor het dier ook echt een beter product oplevert.

Herman Kemper startte zijn bedrijf vanuit zijn droom om samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Een ambachtelijk puur-natuurproduct, dat wilde hij. Vandaar dat hij begon met de vrije uitloop kippen. Duurzame kip, én ook nog eens drie sterren van de dierenbescherming. De consumentenbond testte verschillende soorten kip en de Kemper kip kwam als beste uit de bus! Nieuws dat we graag met u delen.
 
ESBL-bacteriën
Het belangrijkte item voor de Consumentenbond is de aanwezigheid van ESBL-bacteriën. Deze bacteriën zijn ongevoelig voor de meeste antibiotica omdat ze die afbreken. Het probleem is gekomen door het veelvuldig gebruik van antibiotica in de pluimveeindustrie.
Kipfilet afkomstig van langszaam groeiende rassen, zoals gebruikt voor o.a. (Kemper) Bio+ kippenvlees, vertoont slechts eenachtste tot eenvijfde van de ESBL-besmetting op kipfliet uit de intensieve kippenbedrijven.
 
Dierenwelzijn
Reguliere slachtkippen leven bij kunstlicht en hebben een half A4tje beweegruimte. In maximaal 42 dagen bereiken ze een gewicht van 2,4 kg. Dat is te snel voor de kip: organen en botten blijven achter bij de groei waar het de kipenhouder om gaat: de borst, oftewel de kipfilet. Een kwart van de reguliere slachtkippen loopt daardoor mank of zelfs helemaal niet. De helft heeft sowieso ernstige aandoeningen aan de poten.
Kipvriendelijker pluimveehouders, zoals Herman Kemper, kiezen voor wat trager groeiende rassen en slachten later. Ze gunnen de dieren verder meer ruimte, friusse lucht en daglicht.
 
Testordeel
'Het testordeel is een dikke 8 en de beoordeling zeer goed voor de zeer geringe hoeveelheid ESBL-bacteriën (0,3 ESBL-bacteriën per gram kipfilet; het gemiddelde over alle filets van alle leveranciers is 4,1) Deze kip wordt gewaardeerd in culikringen. Zij wordt vetgemest door boeren in de Achterhoek en geslacht, verpakt en geleverd door Kemper kip'
 
Henri & Kemper kip
Henri maakt met de maïskip van Kemper Kip een romige fricassée met o.a. shii-take. Lees hier meer over onze leverancier Kemper Kip.
 
 
 
Bron: Consumentengids februari 2012 - Voeding & Gezondheid / Test Kipfilet / 'Ellende voor kip en mens'
Plant-based: het concept
"Vegetarische en veganistische keukens krijgen in 2018 nog
meer voet aan de grond, en hoe! Planten zijn rock & roll!
Steeds meer consumenten beseffen dat het dagelijks eten van vlees en vis geen must is, en dat het laten staan van dierlijke producten in veel gevallen zelfs beter is voor de natuur en voor de gezondheid. De eerste topchefs betreden inmiddels het podium." Aldus Food Inspiration over de belangrijkste trends voor 2018. Henri introduceert het concept Plant-based. Met dit concept brengt Henri de mogelijkheid voor catering en restaurants om simpel op deze trend in te spelen.
Lees meer over het concept

Xmas specials bij Picnic
Geen zin om uren in de keuken te staan met Kerst? Liever tijd besteden aan je familie en vrienden? Pak je gemak!
Je combineert eenvoudig de vlees- of visgerechten met een culinair stamppotje of risotto. Kies zelf wat je lekker lijkt. Even mooi opmaken en klaar!
Lees verder

Henri & Foodintro
Er is een nieuw initiatief in Foodservice: FoodIntro Nederland. FoodIntro brengt een directe koppeling tussen de horeca en diverse fabrikanten. Op de app en de site vind je niet alleen veel promoties en acties speciaal voor jou. Je vindt er ook veel inspiratie, bijv. in de vorm van recepten. Dus ben je werkzaam in de horeca, meld je dan snel aan! Dan kan je meteen een gratis bak Henri erwtensoep aanvragen - die je met je hele keukenteam kunt proeven!
Lees verder

Red de pukkelpompoen!
Picnic supermarkt, W&R Etiketten, Vincap en Henri steunen de actie ‘Red de Pukkelpompoen’ van De Streekboer. Gezamenlijk is –tegen kostprijs- deze fantastische soep van de lelijke pompoenen gemaakt. Die jij nu kan kopen via de app van Picnic! Dus als je dat doet, dan mede bedankt namens de familie Luring. En natuurlijk heb je ook nog eens bijgedragen aan de strijd tegen de voedselverspilling!
Lees verder

Nieuw! Thaise linzensoep
Een mild-pittige, vegetarische soep op basis van rode (biologische) linzen en kokosmelk. Heerlijk kruidig en fris dankzij gember, limoenblad en citroengras. Met een garnituur van o.a. bloemkool, paprika en een vleugje ananas. Deze soep is niet alleen hip en lekker, maar ook nog eens heel gezond en voedzaam. De soep zit namelijk boordevol eiwit, nodig voor de opbouw van je spieren!
 
Ik wil deze soep gratis proberen>