Nieuws
Kemper Kip als beste uit de test
De Consumentenbond heeft verschillende (consumenten) kipfilets getest op versheid, aanwezigheid van de bacteriën ESBL en campylobacter en tot slot het dierenwelzijn. De Bio+ kip, oftewel de kip van Kemper, kwam als beste uit de bus! Een mooi bewijs dat de goede zorg voor het dier ook echt een beter product oplevert.
Herman Kemper startte zijn bedrijf vanuit zijn droom om samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Een ambachtelijk puur-natuurproduct, dat wilde hij. Vandaar dat hij begon met de vrije uitloop kippen. Duurzame kip, én ook nog eens drie sterren van de dierenbescherming. De consumentenbond testte verschillende soorten kip en de Kemper kip kwam als beste uit de bus! Nieuws dat we graag met u delen.
ESBL-bacteriën
Het belangrijkte item voor de Consumentenbond is de aanwezigheid van ESBL-bacteriën. Deze bacteriën zijn ongevoelig voor de meeste antibiotica omdat ze die afbreken. Het probleem is gekomen door het veelvuldig gebruik van antibiotica in de pluimveeindustrie.
Kipfilet afkomstig van langszaam groeiende rassen, zoals gebruikt voor o.a. (Kemper) Bio+ kippenvlees, vertoont slechts eenachtste tot eenvijfde van de ESBL-besmetting op kipfliet uit de intensieve kippenbedrijven.
Dierenwelzijn
Reguliere slachtkippen leven bij kunstlicht en hebben een half A4tje beweegruimte. In maximaal 42 dagen bereiken ze een gewicht van 2,4 kg. Dat is te snel voor de kip: organen en botten blijven achter bij de groei waar het de kipenhouder om gaat: de borst, oftewel de kipfilet. Een kwart van de reguliere slachtkippen loopt daardoor mank of zelfs helemaal niet. De helft heeft sowieso ernstige aandoeningen aan de poten.
Kipvriendelijker pluimveehouders, zoals Herman Kemper, kiezen voor wat trager groeiende rassen en slachten later. Ze gunnen de dieren verder meer ruimte, friusse lucht en daglicht.
Testordeel
'Het testordeel is een dikke 8 en de beoordeling zeer goed voor de zeer geringe hoeveelheid ESBL-bacteriën (0,3 ESBL-bacteriën per gram kipfilet; het gemiddelde over alle filets van alle leveranciers is 4,1) Deze kip wordt gewaardeerd in culikringen. Zij wordt vetgemest door boeren in de Achterhoek en geslacht, verpakt en geleverd door Kemper kip'
Henri & Kemper kip
Henri maakt met de maïskip van Kemper Kip een romige fricassée met o.a. shii-take. Lees hier meer over onze leverancier Kemper Kip.
Bron: Consumentengids februari 2012 - Voeding & Gezondheid / Test Kipfilet / 'Ellende voor kip en mens'
Update Assortiment: 4-9-20
In de loop van de komende tijd komen er regelmatig producten bij. Op deze plek vind je de laatste update van de lijst, en de wijziging.
Lees verder Ons assortiment per 1 juni
Weer open! Je hebt je ongetwijfeld verdiept in alle regelgeving en adviezen vanuit o.a. KHN, en deze vormgegeven in jouw zaak, of waar je werkt. Daar kunnen we je verder niet bij helpen. Waar we wel mee kunnen helpen, is met onze producten. Want juist nú draait het om een goede marge, en dus is het slim én efficient om convenience te gebruiken. Hier leggen we uit welke producten we 1 juni voor je op voorraad zullen hebben.
Lees verder Vacatures!
We hebben weer nieuwe vacatures! We zoeken:
Klik verder voor de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder - Medewerkers inpak & expeditie
- Teamverantwoordelijke expeditie
- Stagiaire verkoop binnendienst
- Stagiaire marketing en communicatie
Klik verder voor de vacatures en solliciteer direct!
Onze voorraad
De sluiting van de horeca heeft een grote impact op onze bedrijfsvoering. Hierbij willen we delen wat dat mogelijk voor u als klant kan betekenen.
Lees verder Henri & Corona
Henri volgt de aanbevelingen van het RIVM en de overheid met betrekking tot het coronavirus op de voet. Diverse leveranciers en klanten vragen ons naar de maatregelen die wij nemen met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus. We zijn ons bewust van mogelijke gevolgen voor de levering van onze producten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.
Onderstaand vindt u onze acties en maatregelen die wij in acht nemen in grove lijnen om deze gevolgen te beperken.
Lees verder Onderstaand vindt u onze acties en maatregelen die wij in acht nemen in grove lijnen om deze gevolgen te beperken.