Menu
Contact met Henri

Nieuws

Slow food: boeuf stroganoff, bourguignon

Al jaren maken we een fantashtische boeuf stroganoff, boeuf bourguignon en goulash, door iedereen gewaardeerd. Toch heeft dat ons niet belet deze gerechten nog verder te verbeteren. Nu garen we het vlees namelijk op nog maar 70 graden. Gedurende de hele nacht! Het resultaat is nóg malser vlees, met een rijke, volle smaak. Slow food ten top!
Mark Beniers, productontwikkelaar bij Henri, bedacht deze methode van langzaam garen. "We vonden ons vlees wel goed, maar ik dacht dat het beter kon als we het écht langzaam zouden garen". En dat zijn we dus gaan doen. Mark vervolgt: "Omdat het overdag té veel druk zou leggen op de werkvloer, besloten we het vlees 's nachts te garen. Niemand heeft er dan 'last' van. En het levert véél beter en malser vlees op.
 
 
Het rundvlees voor de goulash en de boeuf stroganoff komt van Ierse runderen en wordt door onze slagers gesneden. Daarna garen we het gedurende ongeveer 16 uur op 70 graden in de combisteamer. Het vlees van de boeuf bourguignon wordt op dezelfde manier gegaard, maar dan in rode wijn. het krijgt daardoor een prachtige kleur, geur én smaak. En dat volledig natuurlijk. Puur genieten dus!
 
 
Meer informatie over deze drie gerechten leest u in onze Cuisine Classique.
 
 
Welk van deze drie slow food gerechten is uw favoriet? En waarom? Vertel het ons op twitter door uw tweet af te sluiten met @HenriBV. Onder de reacties verloten we Disney's culinaire dvd 'Ratatouille', over de klassieke Franse keuken.
Henri introduceert Ultraverse maaltijden op de Zorgtotaal
Henri biedt met de ultraverse maaltijd nu ook een smakelijke uitkomst voor de zorg. Uiteraard worden de nieuwe Ultraverse maaltijden volgens de waarden van Henri gemaakt en dat proef je!
Lees verder

Nieuw: rode wijnsaus
Vele, vele verzoeken ontvingen we. Of we een goede, verse rode wijnsaus wilden maken. Onze Mark Beniers ging aan de slag met accountmanager René de Lange en zij kwamen tot een prachtige, krachtige rode wijnsaus.
Lees verder

2013: een jaar om aan te pakken!
We zouden het bijna vergeten: de beste wensen voor u en uw bedrijf! Dat we dit jaar samen weer mooie dingen mogen beleven, op naar een goede omzet voor u en vele tevreden gasten. Wij hebben wat creatieve tips voor u hoe u deze kunt bereiken.
Lees verder

Glutenvrij winterbuffet
Ons glutenvrij assortiment slaat enorm aan!
Dat is ook niet zo raar, er zijn immers steeds meer mensen met een glutenintolerantie.
Daarom hebben wij voor u voor dit seizoen een heerlijk glutenvrij winterbuffet samengesteld.
 
Lees verder

Food Hospitality Business Awards
Twaalf bedrijven zijn genomineerd voor de Food Hospitality Business Awards 2012, een initiatief waarbij ziekenhuizen en zorginstellingen producenten beoordelen op prijs/kwaliteit, klantgerichtheid, innovatie en duurzaamheid. Wij zijn daar één van!
Lees verder