Nieuws
Slow food: boeuf stroganoff, bourguignon
Al jaren maken we een fantashtische boeuf stroganoff, boeuf bourguignon en goulash, door iedereen gewaardeerd. Toch heeft dat ons niet belet deze gerechten nog verder te verbeteren. Nu garen we het vlees namelijk op nog maar 70 graden. Gedurende de hele nacht! Het resultaat is nóg malser vlees, met een rijke, volle smaak. Slow food ten top!
Mark Beniers, productontwikkelaar bij Henri, bedacht deze methode van langzaam garen. "We vonden ons vlees wel goed, maar ik dacht dat het beter kon als we het écht langzaam zouden garen". En dat zijn we dus gaan doen. Mark vervolgt: "Omdat het overdag té veel druk zou leggen op de werkvloer, besloten we het vlees 's nachts te garen. Niemand heeft er dan 'last' van. En het levert véél beter en malser vlees op.
Het rundvlees voor de goulash en de boeuf stroganoff komt van Ierse runderen en wordt door onze slagers gesneden. Daarna garen we het gedurende ongeveer 16 uur op 70 graden in de combisteamer. Het vlees van de boeuf bourguignon wordt op dezelfde manier gegaard, maar dan in rode wijn. het krijgt daardoor een prachtige kleur, geur én smaak. En dat volledig natuurlijk. Puur genieten dus!
Meer informatie over deze drie gerechten leest u in onze Cuisine Classique.
Welk van deze drie slow food gerechten is uw favoriet? En waarom? Vertel het ons op twitter door uw tweet af te sluiten met @HenriBV. Onder de reacties verloten we Disney's culinaire dvd 'Ratatouille', over de klassieke Franse keuken.
HENRI in een nieuw jasje
Na 39 jaar heeft Henri een nieuw jasje. Een jasje dat past bij onze constante kwaliteit en ervaring. Of eigenlijk is dat jasje een nieuwe koksbuis. Want Henri, dat is de kok voor de chef.
Lees verder Download de nieuwe kaart!
Ons nieuwe assortiment staat voor u klaar. We koken een complete collectie voor u – uit voorraad leverbaar – en daar zijn we trots op! Op onze kaart vindt u onze klassiekers, rijke soepen en sauzen, smakelijke gerechten en frisse dressings.
Download hem hier!
Nieuw! Verse, BIO Kromkommersoep
Vandaag introduceert Kromkommer samen met ons en Udea BV nieuwe, biologische verse kromme groente soepen. Te koop bij Ekoplaza. Wij zijn trots op deze prachtige samenwerking en onze nieuwe soepfamilie.
Lees verder De heer van Olphen - oprichter Henri overleden
Met groot verdriet delen we mede dat Harrie van Olphen, oprichter van familiebedrijf Henri BV, 18 september jl. op 84 jarige leeftijd is overleden.
Hij richtte het bedrijf in 1979 op, om de eerste jaren de slagers van Nederland te helpen met traiteursproducten. Vele slagers waren te gast in de proefkelder bij hem thuis in Drunen. Zijn hoofd kookte altijd over van nieuwe ideeën voor allerlei culinaire soepen en gerechten. Met deze creativiteit en bevlogenheid heeft hij ons bedrijf én de culinaire convenience letterlijk op de kaart gezet.
In 1999 namen zijn kinderen de pollepel van hem over. Maar Harrie bleef altijd op de achtergrond aanwezig. Eerst actief als commissaris, later vooral als ambassadeur van Henri BV. Daarnaast hielp hij met zijn gezonde, zelfbedachte soepen meerdere goede doelen op het gebied van voeding in Den Bosch en omgeving.
Nog altijd is zijn gedachtegoed het uitgangspunt van ons bedrijf en vervlochten met ons DNA. Daar zijn we trots op, en dankbaar voor.
Directie en medewerkers Henri BV
Uit het archief
Naar aanleiding van zijn overlijden, zijn we op zoek gegaan naar foto's etc. We vonden in ons archief een aantal bijzondere artikelen uit de (horeca)pers. Lees zelf wat een bijzonder mens de heer van Olphen was.
Lees verder