Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri op www.duurzamereten.nl

De website www.duurzamereten.nl geeft inzicht over wat bedrijven doen om hun processen en producten duurzamer te maken. Het is een initiatief van o.a. FNLI, LTO, KHN en de overheid. Ook de duurzame inspanningen van Henri zijn op de site geplaatst.

Duurzamer eten
De website, die 12 april online ging, bevat informatie over inspanningen die Nederlandse bedrijven hebben genomen en nemen op het gebied van duurzamer voedsel en duurzamere productie methoden van ons voedsel. Nederlandse bedrijven die actief zijn bij de productie, verwerking of verkoop van voedsel kunnen de website verrijken door informatie aan te dragen over hun verduurzamingsinspanningen.Informatie van de database is gerangschikt op drie niveaus.
 
 
Ten eerste kan informatie over verduurzamingsinspanningen per sector gevonden worden. Bijvoorbeeld: wat doen supermarkten aan verduurzaming. Ten tweede kan informatie per bedrijf opgezocht worden. U kunt kijken wat uw eigen merk zoal doet aan verduurzaming. 
Tot slot is alle informatie ook ingedeeld per thema. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken op het thema energie of eerlijke handel.
 

Schakels in de keten
 
Tal van schakels spelen een rol bij de totstandkoming van ons voedsel. Er gaat een hoop aan vooraf om eten uiteindelijk bij ons op het bord te krijgen. Tuinders en boeren leveren het primaire product, fabrikanten en groothandelaren zorgen vervolgens voor verwerking en distributie. Uiteindelijk komt eten bij de consument terecht via de horeca, catering, supermarkt of speciaalzaak.
 
 
Kijk hier naar de activiteiten van Henri:
 
Henri in sterrenstijl deel 1: Kalfsragout Eco Fields
Convenience en culinary art. Een tegenstelling? Zeker niet. We vroegen de Italiaanse sterrenchef Gianfranco Chiarini zich eens uit te leven met onze koelverse soepen, sauzen en maaltijdcomponenten. Een feest voor hem: “I love to work with these lovely fresh, pure food by Henri. I think Henri has the best convenience in Europe.”
Lees verder

Enquéte

Henri is op dit moment bezig met het restylen van de website. Wij willen natuurlijk graag weten wat uw wensen zijn. Daarom vragen wij u onderstaande korte vragenlijst in te vullen. We zijn benieuwd naar uw mening en ideeën. Wat zoekt u op onze site? Wat vind u interessant? De resultaten nemen we mee in het ontwerp van de nieuwe site.

Lees verder

Aspergesoep met Brabantse asperges!
Speciaal voor uw gasten hebben we onze uiterste best gedaan. We hebben namelijk nú al onze culinaire aspergesoep, met verse, Brabantse asperges. Zodat u deze -traditiegetrouw- met Pasen al op de kaart kunt zetten.
Lees verder

Kalfsragout met Eco Fields biologisch kalfsvlees

Henri is altijd bezig met product- en receptverbeteringen. Om een product authentieker, diervriendelijker, of bijvoorbeeld 'clean label' te maken. Nog beter: alles tegelijkertijd! En zo heeft onze kalfsragout onlangs een grote verbetering ondergaan. Hij wordt nu namelijk gemaakt van drie sterren Beter Leven Eco Fields kalfsvlees.

Lees verder

Deli XL Pastasausactie!
Heerlijke, pure Italiaanse pastasauzen. Stuk voor stuk rijk gevulde toppers. Wat denkt u van een romige carbonarasaus of paddenstoelensaus, boordevol verse champignons en paddestoelen? Of probeer de quattro formaggi eens, met Gouda, Danish blue, mascarpone en grana padano. Met deze culinaire topsauzen kunt u alle kanten op!
Lees verder