Nieuws
Borsjt voor de voedselbank
1 Juni hadden we hoog bezoek in Drunen: de Poolse consul, de burgemeester van de gemeente Heusden, de voorzitter van Voedselbank Den Bosch, de voorzitter van voedselbank Waalwijk en Pater Poels. Zij kwamen de Borsjt proeven: een project van Henri en oprichter Harrie van Olphen sr. samen.
Allereerst vertelde Harrie van Olphen sr. waarom hij deze soep ontwikkeld heeft. De Borsjt is een Poolse/Oekraïense soep. Daar ligt de link met het (helaas voor ons Nederlanders minder succesvolle) EK. Er zitten vooral veel rode bieten in. En deze zijn érg gezond, want ze zitten vol antioxidanten.
In de week vóór het EK verspreidden wij 750 kg. soep onder de voedselbanken en Pater Poels. Zo konden mensen, die van deze instanties afhankelijk zijn, ook een beetje mee proeven van het EK. Het was leuk om te horen hoe de burgemeester dit initiatief waardeerde. Hij uitte ook zijn trots dat er in zijn gemeente bedrijven en mensen zijn, die zich op deze manier inzetten (en daar ook de mogelijkheden voor hebben).
Na de burgemeester kwam Pater Poels aan het woord. Hij is inmiddels 83 jaar, maar wat een power! Hij vertelde hoe hij zich zijn hele leven heeft ingezet voor anderen. Hij vertelde over het eerste gezin dat hij ging helpen en hoe hij ’s nachts op zijn fiets stapte om mensen te voorzien van brood en andere primaire levensbehoeften. Nog steeds is hij volop actief met zijn stichting 'Broodnodig'. Als je dit hoort, dan kun je niets anders dan enorm veel respect hebben voor deze man.
Fijn dat wij daar toch een beetje aan kunnen bijdragen.
In de week vóór het EK verspreidden wij 750 kg. soep onder de voedselbanken en Pater Poels. Zo konden mensen, die van deze instanties afhankelijk zijn, ook een beetje mee proeven van het EK. Het was leuk om te horen hoe de burgemeester dit initiatief waardeerde. Hij uitte ook zijn trots dat er in zijn gemeente bedrijven en mensen zijn, die zich op deze manier inzetten (en daar ook de mogelijkheden voor hebben).
Na de burgemeester kwam Pater Poels aan het woord. Hij is inmiddels 83 jaar, maar wat een power! Hij vertelde hoe hij zich zijn hele leven heeft ingezet voor anderen. Hij vertelde over het eerste gezin dat hij ging helpen en hoe hij ’s nachts op zijn fiets stapte om mensen te voorzien van brood en andere primaire levensbehoeften. Nog steeds is hij volop actief met zijn stichting 'Broodnodig'. Als je dit hoort, dan kun je niets anders dan enorm veel respect hebben voor deze man.
Fijn dat wij daar toch een beetje aan kunnen bijdragen.
Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen. Samen met ‘Stichting La Kantina’ willen we een gezonde generatie creëren!
Lees verder Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.
Lees verder Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.
Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.
Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder