Nieuws
Onze soupier Léon
Ook onze culinair accountmanager Hans de Kruijf deed mee, in dezelfde categorie als Léon: de lage foodmiles categorie. Hij maakte een prachtige Pot au feu van sterk gereduceerde lamsbouillon met koud gerookte lamsfilet uit de Drunense duinen, en koud gerookte asperges uit Drunen. Daarbij zuurdesembrood van meel van de Emmamolen uit Nieuwkuijk, gevuld met gekonfijte asperges.
Léon haalde de Henri witlofsoep 'uit elkaar' en monteerde deze opnieuw in aparte onderdelen. Hij maakte 'penseeltjes' van Livar spek en witlof en deze droogde hij. De appels en witlof haalde hij hier om de hoek in Drunen. Net als de slagroom en de roomboter: die kocht hij bij de zuivelwinkel van onze leverancier de Kern.
En het allermooiste van Léons soep? U kunt deze gewoon kant-en-klaar bestellen! Natuurlijk heeft u dan niet de wedstrijdeditie, maar wel eentje waar u in ieder geval geen uren meer voor in de keuken hoeft te staan - en niet voor niks is de soep de basis van Léons winnende soep: van Henri en Léon, 'with love'.
De Consumentenbond heeft verschillende (consumenten) kipfilets getest op versheid, aanwezigheid van de bacteriën ESBL en campylobacter en tot slot het dierenwelzijn. De Bio+ kip, oftewel de kip van Kemper, kwam als beste uit de bus! Een mooi bewijs dat de goede zorg voor het dier ook echt een beter product oplevert.
Eindelijk écht winter! Schaatsen onderbinden en gáán! En wat is er lekkerder in de koek & zopie dan opwarmen met een stevige kom erwtensoep met Livar spek? Dus verwen uw gasten (of ze nu schaatsen of niet) met een lekkere bak snert. (En check onze koek & zopie actie!)
Met een Soup Rocks! soepcocktail tijdens de Horecava.
Met soep kunt u alle kanten op. Het is lekker als tussendoortje of bij de lunch. Of goedgevuld als maaltijdsoep. En wij hebben daar nóg een idee aan toegevoegd: De Soepcocktail!
Nieuw en vanaf nu verkrijgbaar: de nieuwe Thaise kokossoep met kip. In Thailand bekend als tom kha kai: een lichtpittige kokossoep met o.a. shii-take, koriander en citroenblad.
Dit veelzijdige gerecht presenteerden we op de horecava. Met dit gerecht van lekker veel gehakt, Mexicaanse kruiden en verse groenten kunt u echt alle kanten op.