Nieuws
Onze soupier Léon
Ook onze culinair accountmanager Hans de Kruijf deed mee, in dezelfde categorie als Léon: de lage foodmiles categorie. Hij maakte een prachtige Pot au feu van sterk gereduceerde lamsbouillon met koud gerookte lamsfilet uit de Drunense duinen, en koud gerookte asperges uit Drunen. Daarbij zuurdesembrood van meel van de Emmamolen uit Nieuwkuijk, gevuld met gekonfijte asperges.
Léon haalde de Henri witlofsoep 'uit elkaar' en monteerde deze opnieuw in aparte onderdelen. Hij maakte 'penseeltjes' van Livar spek en witlof en deze droogde hij. De appels en witlof haalde hij hier om de hoek in Drunen. Net als de slagroom en de roomboter: die kocht hij bij de zuivelwinkel van onze leverancier de Kern.
En het allermooiste van Léons soep? U kunt deze gewoon kant-en-klaar bestellen! Natuurlijk heeft u dan niet de wedstrijdeditie, maar wel eentje waar u in ieder geval geen uren meer voor in de keuken hoeft te staan - en niet voor niks is de soep de basis van Léons winnende soep: van Henri en Léon, 'with love'.
4 hoofdgerechten, 4 tips voor nagerechten. Dit keer met wintergerechten - en alle Henri producten zijn ook nog eens helemaal clean label. En dat met een gemiddelde inkoopprijs van € 3,30 exclusief BTW - en minimale inspanning. Verkoopprijs € 10,-.
Aus der asiatischen Küche das Foe Yong Hai. Aus der klassischen Küche das Huhn Stroganoff. Und aus den Niederlanden das traditionelle Hackbällchen.
Drie heerlijke nieuwe aanwinsten. Alle drie hoekstenen van hun keukens; voor de Oosterse keuken de foe yong hai. Voor de Franse keuken kip stroganoff en voor onze eigen keuken de Oer-Hollandse gehaktbal.