Menu
Contact met Henri

Nieuws

Onze soupier Léon

Wij zijn trots. Trots op onze productontwikkelaar Léon van der Heijden. Hij is namelijk door de voorronden heen van de 'Soupier van het jaar' verkiezing van het Foodinspiration magazine. Hij presenteerde zijn 'Soep with love' voor de kritische jury, geïnspireerd op onze witlofsoep met Livar spek. "Wat je met liefde, toewijding en overgave maakt, dat wordt mooi" aldus Léon.

Ook onze culinair accountmanager Hans de Kruijf deed mee, in dezelfde categorie als Léon: de lage foodmiles categorie. Hij maakte een prachtige Pot au feu van sterk gereduceerde lamsbouillon met koud gerookte lamsfilet uit de Drunense duinen, en koud gerookte asperges uit Drunen. Daarbij zuurdesembrood van meel van de Emmamolen uit Nieuwkuijk, gevuld met gekonfijte asperges.

Léon haalde de Henri witlofsoep 'uit elkaar' en monteerde deze opnieuw in aparte onderdelen. Hij maakte 'penseeltjes' van Livar spek  en witlof en deze droogde hij. De appels en witlof haalde hij hier om de hoek in Drunen. Net als de slagroom en de roomboter: die kocht hij bij de zuivelwinkel van onze leverancier de Kern.
 
En het allermooiste van Léons soep? U kunt deze gewoon kant-en-klaar bestellen! Natuurlijk heeft u dan niet de wedstrijdeditie, maar wel eentje waar u in ieder geval geen uren meer voor in de keuken hoeft te staan - en niet voor niks is de soep de basis van Léons winnende soep: van Henri en Léon, 'with love'.

Zo maak je effectief gebruik van convenience producten
Tijdgebrek is vandaag de dag probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Lees de tips voor het effectief inzetten van convenience producten en laat je inspireren door onderstaande recepten.
Lees verder

Nieuw: daging rendang
Het verhaal van onze rendang is best bijzonder. Normaal worden producten bij henri bedacht door onze productontwikkelaars. Zij vertalen een gerecht, soep of saus naar een mooi culinair product dat op grote schaal gemaakt kan worden. Bij de daging rendang ging dat anders.
Lees verder

Wildseizoen
We zitten midden in het wildseizoen! Uiteraard bieden we tijdens het wildseizoen onze wildtoppers aan. Dat zijn de romige wildsoep met haas en hert, de hazenpeper van Hollandse haas en natuurlijk de hertenstoof; een stoverij van langzaam, in La Trappe abdijbier gestoofd hertenvlees.
Lees verder

Vegan gerechten die tijd besparen!
Vega(n) is here to stay, dat is inmiddels wel duidelijk. Steeds meer gasten kiezen voor een vegan lifestyle en als horecaondernemer doe je er goed aan om daar slim op in te spelen. Maar het ontwikkelen van vegan gerechten kost tijd. En laat tijd nou nét iets zijn dat je als chef vaker niet dan wel hebt. Gelukkig heeft Henri het tijdrovende werk voor je uit handen genomen en een ruim assortiment (vegan) producten ontwikkeld. Zo kun jij je gasten heel eenvoudig verrassen met smaakvolle vegan gerechten.
 
 
Lees verder

Download de winterkaart

NIEUWE MENUKAART

Ons nieuwe assortiment staat voor je klaar. Op onze kaart vind je uiteraard onze winterklassiekers zoals de stamppotten, erwtensoep en de wildgerechten. Maar ook nieuwe innovaties zoals de producten met Pulled Oats én een super lekkere rendang daging. 
Download de nieuwe prijslijst hier!

Lees verder