Menu
Contact met Henri

Nieuws

De beroemde chef Gianfranco Chiarini bij Henri

Het bruist van de culinaire inspiratie in onze afdeling productontwikkeling. Want met trots kunnen wij melden dat onze afdeling productontwikkeling deze zomer versterkt wordt door de beroemde Italiaanse chef Gianfranco Chiarini. Gedurende 4 maanden zal hij met ons mee in de pannen kijken.
Wereldwijd beroemd
Een beknopte samenvatting (het is namelijk te veel om op te noemen): 
Het begon allemaal in Venezuela, waar Gianfranco de opleiding aan het Instituto Gastronomica de Caracas volgde. Hierna is hij werkelijk de hele wereld afgereisd om zijn culinaire kennis op te doen. Hij heeft met meerdere sterrenchefs gekookt met *, ** en *** Michelin sterren. In het begin van 2000 vertrok Gianfranco naar het Midden Oosten voor een nieuwe uitdaging en werkte voor de ‘Intercontinentel hotels’ in Oman. Vanaf die periode begon hij al een gedeelte van zijn tijd te spenderen aan consultancy. Na Oman kwam Koeweit, waar hij in meer dan 50 kookshows schitterde op TV. Zijn culinaire reis ging verder naar Spanje, Ierland, Groot-Brittannië, Afrika, Azië, Australië, Nieuw Zeeland en Oceanië. Vele beroemdheden hebben van de gerechten van Gianfranco mogen genieten.
 
Door deze culinaire tocht door de wereld heeft Gianfranco een schat aan ervaring opgedaan over de meest uiteenlopende kooktechnieken, smaken en culinaire trends. In januari 2011 kon hij dan ook zijn eerste kookboek lanceren: “The new renaissance of Italian Fusion Cuisine 1.0 “. Gevolgd door het tweede boek van deze serie in november 2011  “The Pearl” en zijn derde boek in april 2012 “Ferrara, The Hidden Culinary Jewel 1”
  
Voor meer informatie, kijk op zijn website: www.executivechefgianfrancochiarini.com
 
  
Gianfranco en Henri
Begin juni kwam Gianfranco op bezoek bij Henri als vriend van onze culinaire productontwikkelaar Leon van der Heijden. Het klikte meteen met het bedrijf en de familie van Olphen. En zo ontstond een goede basis voor samenwerking.
Gianfranco brengt Henri verder in de zoektocht naar Pure Smaak. Want ook Gianfranco is een groot aanhanger hiervan. Regelmatig laat hij weten: “Less is more”. Hij weet de juiste ingrediënten te combineren en de juiste kooktechnieken in te zetten. Hij gebruikt de echte smaakcomponenten uit de natuur. Dit heeft al geresulteerd in waardevolle inzichten en verbeteringen, maar we blijven iedere dag leren. Dat is ook het mooie van dit vak.
 
   
 
Nieuw! Kaassoep met Mariënwaerdt landgoedkaas
Op het prachtige Landgoed Mariënwaerdt grazen koeien met alle vrijheid en ruimte. Van hun melk wordt heerlijke biologische kaas gemaakt. Henri gebruikt dit romige ingrediënt voor een compleet nieuwe, smakelijke kaassoep.
Lees verder

Nieuw! Oosterse gerechten

Drie smakelijke nieuwkomers uit de Oosterse keuken: malse babi ketjap, vegetarische tjap tjoy en een mooie, in kokosmelk gestoofde rendang daging.

Lees verder

Eco gastronomie met de helpende hand van HENRI!
Genieten van lekker eten met respect voor mens, dier en milieu. Dat is eco-gastronomie. Henri heeft steeds meer gerechten in het assortiment die uitstekend samengaan met eco-gastronomie. Nieuw, en helemaal daarop aansluitend, is de witlofsoep met Livar spek.
 
Lees verder

Nieuw van Henri! Livar stoofschotel & Spinaziestamppot

Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van het Livar varken. De varkens mogen naar hartenlust rondwroeten in de kloostertuinen van abdij Lilbosch in Echt. Deze vrijheid doet het varken goed – en ook de smaak. Het prachtige vlees heeft Henri en Livar samen geïnspireerd tot een smakelijke stoofschotel.

Lees verder

E-nieuwsbrief 'Deksels Nieuws'

Sinds kort heeft de 'Aan Tafel' er een digitaal disgenootje bij: 'Deksels Nieuws'. Aan Tafel ontvangt u per post; Deksels Nieuws per e-mail. Deksels nieuws komt vaker uit dan de papieren Aan Tafel. U bent dan ook op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. U hoort als eerste wat er nieuw in het assortiment komt, of er acties zijn of nieuwe recepten.

Lees verder