Nieuws
De beroemde chef Gianfranco Chiarini bij Henri
Het bruist van de culinaire inspiratie in onze afdeling productontwikkeling. Want met trots kunnen wij melden dat onze afdeling productontwikkeling deze zomer versterkt wordt door de beroemde Italiaanse chef Gianfranco Chiarini. Gedurende 4 maanden zal hij met ons mee in de pannen kijken.
Wereldwijd beroemd
Een beknopte samenvatting (het is namelijk te veel om op te noemen):
Het begon allemaal in Venezuela, waar Gianfranco de opleiding aan het Instituto Gastronomica de Caracas volgde. Hierna is hij werkelijk de hele wereld afgereisd om zijn culinaire kennis op te doen. Hij heeft met meerdere sterrenchefs gekookt met *, ** en *** Michelin sterren. In het begin van 2000 vertrok Gianfranco naar het Midden Oosten voor een nieuwe uitdaging en werkte voor de ‘Intercontinentel hotels’ in Oman. Vanaf die periode begon hij al een gedeelte van zijn tijd te spenderen aan consultancy. Na Oman kwam Koeweit, waar hij in meer dan 50 kookshows schitterde op TV. Zijn culinaire reis ging verder naar Spanje, Ierland, Groot-Brittannië, Afrika, Azië, Australië, Nieuw Zeeland en Oceanië. Vele beroemdheden hebben van de gerechten van Gianfranco mogen genieten.
Het begon allemaal in Venezuela, waar Gianfranco de opleiding aan het Instituto Gastronomica de Caracas volgde. Hierna is hij werkelijk de hele wereld afgereisd om zijn culinaire kennis op te doen. Hij heeft met meerdere sterrenchefs gekookt met *, ** en *** Michelin sterren. In het begin van 2000 vertrok Gianfranco naar het Midden Oosten voor een nieuwe uitdaging en werkte voor de ‘Intercontinentel hotels’ in Oman. Vanaf die periode begon hij al een gedeelte van zijn tijd te spenderen aan consultancy. Na Oman kwam Koeweit, waar hij in meer dan 50 kookshows schitterde op TV. Zijn culinaire reis ging verder naar Spanje, Ierland, Groot-Brittannië, Afrika, Azië, Australië, Nieuw Zeeland en Oceanië. Vele beroemdheden hebben van de gerechten van Gianfranco mogen genieten.
Door deze culinaire tocht door de wereld heeft Gianfranco een schat aan ervaring opgedaan over de meest uiteenlopende kooktechnieken, smaken en culinaire trends. In januari 2011 kon hij dan ook zijn eerste kookboek lanceren: “The new renaissance of Italian Fusion Cuisine 1.0 “. Gevolgd door het tweede boek van deze serie in november 2011 “The Pearl” en zijn derde boek in april 2012 “Ferrara, The Hidden Culinary Jewel 1”
Voor meer informatie, kijk op zijn website: www.executivechefgianfrancochiarini.com
Gianfranco en Henri
Begin juni kwam Gianfranco op bezoek bij Henri als vriend van onze culinaire productontwikkelaar Leon van der Heijden. Het klikte meteen met het bedrijf en de familie van Olphen. En zo ontstond een goede basis voor samenwerking.
Gianfranco brengt Henri verder in de zoektocht naar Pure Smaak. Want ook Gianfranco is een groot aanhanger hiervan. Regelmatig laat hij weten: “Less is more”. Hij weet de juiste ingrediënten te combineren en de juiste kooktechnieken in te zetten. Hij gebruikt de echte smaakcomponenten uit de natuur. Dit heeft al geresulteerd in waardevolle inzichten en verbeteringen, maar we blijven iedere dag leren. Dat is ook het mooie van dit vak.
Recall Pompoensoep
Recall Henri (niet-Biologische) pompoensoep met allergeen melk
Henri heeft geconstateerd dat een beperkt aantal verpakkingen "Pompoensoep" zijn voorzien van een biologisch label. Dit product is niet biologisch. Op het label is daarnaast het allergeen Melk niet vermeld. Dit voldoet niet aan de (kwaliteits)eisen die Henri stelt, en is tevens een gevaar voor de gezondheid van personen met een melkallergie. Daarom willen wij u vragen de door u bestelde producten te controleren.
Telefoonstoring
Helaas, we hebben een telefoonstoring en zijn dus niet telefonisch bereikbaar. Je kunt ons wel mailen via info@henri.nl of een bericht sturen via facebook.
Lees verder Download de zomerprijslijst!
Een nieuw seizoen, een nieuwe prijslijst en nieuwe gerechten! Wij hebben er zin in, u ook? Het is nog even wachten op de zon, maar de zomerlijst kunt u meteen hier downloaden.
Download de zomerkaart!
Henri is de kok voor de chef! Met onze convenience producten -standaard op voorraad- brengen we tijd en rendement in de keuken. Nieuwsgierig naar onze producten en het complete assortiment? Download dan snel de prijslijst. Of vraag hem aan, dan ontvang je van ons een handige uitklapbare versie van stevig papier om te bewaren.
Lees verder Nieuw! Thema proefpakketten
Om jullie in dit vrijwel beursloze tijdperk toch te kunnen voorzien van inspiratie, hebben we een paar proefpakketten samengesteld.
In het proefpakket zitten verschillende producten van Henri, met receptideeën wat je er mee kunt doen. Wil je een keer iets proberen? Vul dan het contactformulier in, en geef meteen aan hoe je de producten wilt ontvangen.