Menu
Contact met Henri

Nieuws

Glutenvrij winterbuffet

Ons glutenvrij assortiment slaat enorm aan!
Dat is ook niet zo raar, er zijn immers steeds meer mensen met een glutenintolerantie.
Daarom hebben wij voor u voor dit seizoen een heerlijk glutenvrij winterbuffet samengesteld.
 
Dit buffet, en nog twee andere glutenvrije buffetten, vindt u terug op onze gratis buffetcd. Met daarop nog eens 16 themabuffetten. Hiermee calculeert u gemakkelijk uw buffetten. Klik hier en vraag hem aan!
 
Het aantal mensen, bij wie coeliakie (glutenintolerantie) wordt vastgesteld neemt sterk toe. Naar schatting hebben in Nederland zo'n 160.000 mensen coeliakie. De meeste van hen weten nog niet dat ze coeliakie hebben. Volgens de Nederlandse Vereniging Coeliakie zal de vraag naar glutenvrije maaltijden in de horeca naar verwachting de komende jaren fors toenemen.

Het glutenvrije dieet komt heel precies. Want eet iemand met coeliakie gluten, al is het maar een heel klein beetje, dan beschadigt de dunne darm onmiddelijk.
Dat betekent oppassen in de keuken! Niet alleen oppassen met ingrediënten, maar ook met de manier van werken. 
HENRI neemt u veel werk en risico uit handen. Maar liefst 67 gerechten uit ons assortiment zijn glutenvrij.

Speciaal voor de koudere maanden hebben wij een heerlijk glutenvrij winterbuffet samengesteld:

Soepen:
Biologische boerengroentesoep
Erwtensoep met Livar vlees

Hoofdgerechten:
Boerenkoolstamppot met Livar spek
Zuurkoolstamppot
Witte rijst
Coq au vin
Visstoofschotel

Erbij:
Frisse salade met Henri carpacciodressing

De bruto-inkoopprijs van dit buffet kost u slechts ca. € 4,80 p.p.
 
 
Nieuw: biologische Quinoa
We gaan een aantal prachtige nieuwe gerechten introduceren. Om te beginnen twee verschillende biologische quinoa’s. Quinoa is niet alleen helemaal van nu en hip - het is ook nog eens erg gezond.
Lees verder

Nieuw recept voor puree en stamppot
We hebben besloten de receptuur van onze aardappelpuree aan te passen. Deze krijgt dankzij een andere bereidingstechniek nu een mooiere structuur met stukjes aardappel. Daarnaast is de puree nu ook heel goed koud portioneerbaar - een grote wens van onze institutionele klanten.
Lees verder

Henri wint!
Henri wint de Shops out of home Award in de categorie Convenience! Supertrots zijn we! De prijs staat symbool voor de grote waardering die onze partners hebben voor de onderlinge relatie met hen. Gekeken werd onder ander naar omzetbijdrage, rendement, meedenken en promotionele ondersteuning. 
Lees het artikel

Allergenen in Foodservice
U heeft er vast van gehoord. Vanaf 13 december 2014 moet u beschikken over allergeneninformatie, en deze kunnen geven aan uw gasten. Wat wordt er straks van u verwacht? We zetten het voor u op een rijtje.
 
Lees verder

Demi glace Michelin style
Het laatste gerecht waar sterrenchef Gianfranco Chiarini mee aan de slag is gegaan, is de demi glace. Een prachtige basis voor diverse sauzen en jus. Hij koos ervoor om het product geconcentreerd te laten zien, en daarnaast de tot jus verdunde variant te gebruiken.
Lees verder