Nieuws
Kalfsragout met Eco Fields biologisch kalfsvlees
Henri is altijd bezig met product- en receptverbeteringen. Om een product authentieker, diervriendelijker, of bijvoorbeeld 'clean label' te maken. Nog beter: alles tegelijkertijd! En zo heeft onze kalfsragout onlangs een grote verbetering ondergaan. Hij wordt nu namelijk gemaakt van drie sterren Beter Leven Eco Fields kalfsvlees.
Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. De smaak van wat de natuur te bieden heeft, met eerlijke producten. Met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor dier en milieu - dat is in het kort waar Eco Fields voor staat. En Henri ook! Daarom maken we onze kalfsragout nu met het kalfsvlees van Eco Fields.
Dit Eco Fields kalfsvlees is 100% biologisch én is door de dierenbescherming gehonoreerd met maar liefst 3 Beter Leven sterren. We kozen niet alleen voor Eco Fields om dieren een beter leven te geven, maar ook zodat u uw gast precies kunt vertellen wat er nu precies op zijn bord ligt, en waar het vandaan komt. Iets wat steeds belangrijker wordt en gasten steeds meer naar gaan vragen.
De vernieuwde kalfsragout is vanaf nu te bestellen bij uw horecagroothandel. Voor dezelfde prijs als de oude kalfsragout! Meer weten? Klik hier.
HENRI in een nieuw jasje
Na 39 jaar heeft Henri een nieuw jasje. Een jasje dat past bij onze constante kwaliteit en ervaring. Of eigenlijk is dat jasje een nieuwe koksbuis. Want Henri, dat is de kok voor de chef.
Lees verder Download de nieuwe kaart!
Ons nieuwe assortiment staat voor u klaar. We koken een complete collectie voor u – uit voorraad leverbaar – en daar zijn we trots op! Op onze kaart vindt u onze klassiekers, rijke soepen en sauzen, smakelijke gerechten en frisse dressings.
Download hem hier!
Nieuw! Verse, BIO Kromkommersoep
Vandaag introduceert Kromkommer samen met ons en Udea BV nieuwe, biologische verse kromme groente soepen. Te koop bij Ekoplaza. Wij zijn trots op deze prachtige samenwerking en onze nieuwe soepfamilie.
Lees verder De heer van Olphen - oprichter Henri overleden
Met groot verdriet delen we mede dat Harrie van Olphen, oprichter van familiebedrijf Henri BV, 18 september jl. op 84 jarige leeftijd is overleden.
Hij richtte het bedrijf in 1979 op, om de eerste jaren de slagers van Nederland te helpen met traiteursproducten. Vele slagers waren te gast in de proefkelder bij hem thuis in Drunen. Zijn hoofd kookte altijd over van nieuwe ideeën voor allerlei culinaire soepen en gerechten. Met deze creativiteit en bevlogenheid heeft hij ons bedrijf én de culinaire convenience letterlijk op de kaart gezet.
In 1999 namen zijn kinderen de pollepel van hem over. Maar Harrie bleef altijd op de achtergrond aanwezig. Eerst actief als commissaris, later vooral als ambassadeur van Henri BV. Daarnaast hielp hij met zijn gezonde, zelfbedachte soepen meerdere goede doelen op het gebied van voeding in Den Bosch en omgeving.
Nog altijd is zijn gedachtegoed het uitgangspunt van ons bedrijf en vervlochten met ons DNA. Daar zijn we trots op, en dankbaar voor.
Directie en medewerkers Henri BV
Uit het archief
Naar aanleiding van zijn overlijden, zijn we op zoek gegaan naar foto's etc. We vonden in ons archief een aantal bijzondere artikelen uit de (horeca)pers. Lees zelf wat een bijzonder mens de heer van Olphen was.
Lees verder