Nieuws
Onze leverancier: Eco Fields
Eco Fields: "een bewust verantwoord gevoel". Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. Zodat consumenten kunnen proeven en beleven wat de natuur ons te bieden heeft. Met smaakvolle en eerlijke producten. En met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor de dieren en het milieu. Dat is in het kort waar Eco Fields voor staat. En Henri ook!
We namen een kijkje bij Eco Fields: we interviewden er Teun Gundelach, die ons uitlegt waarom het Eco Fields vlees zo bijzonder is. Bekijk het filmpje dat we maakten!
Biologische kalveren mogen weer kalf zijn. Doordat de kalveren dagelijks naar buiten gaan - en dat doen ze graag - hebben ze meer vrijheid. Ze hebben ook meer rust en ruimte in de potstal. Een potstal is een soort groot bed van stro waarop het kalf kan liggen. Hierdoor is minder competitie onderling, wat het welzijn sterk bevordert. Niet voor niets heeft Eco Fields vlees dan ook drie sterren dierenwelzijn van de Dierenbescherming gekregen.
Op biologische bedrijven komen minder stofwisselingsziektes voor. De dieren hebben een betere gezondheid. Dit dankzij hun vrijheid en de rust in de stallen. Geneesmiddelen zijn hierdoor nauwelijks nodig. En antibiotica worden niet gebruikt.
Het ras dat Eco Fields met name houdt is Fleckvieh. Dit ras is een zogenaamd 'dubbeldoelras': een ras dat zowel geschikt is als melkvee als voor consumptie. Erg duurzaam dus! Het ras kenmerkt zich door de jonge marmering. En deze marmering zorgt voor smaak. Iets dat je goed terug proeft in onze kalfsragout. De reguliere delen zoals de haas en de entrecote worden voornamelijk verkocht aan de horeca en de speciale slagers. Henri verwaardt vooral de minder courante delen, zoals de nek. Prachtig vlees voor bijvoorbeeld voor de hachee. Hierdoor zorgen we gezamenlijk voor de vierkantsverwaarding: het hele dier wordt nuttig gebruikt.
Gerechten
Producten van Henri met Eco Fields rundvlees: Kalfsragout en de 900 grams verpakkingen: boeuf bourguignon, boeuf stroganoff, hachee en goulash.
De Consumentenbond heeft verschillende (consumenten) kipfilets getest op versheid, aanwezigheid van de bacteriën ESBL en campylobacter en tot slot het dierenwelzijn. De Bio+ kip, oftewel de kip van Kemper, kwam als beste uit de bus! Een mooi bewijs dat de goede zorg voor het dier ook echt een beter product oplevert.
Eindelijk écht winter! Schaatsen onderbinden en gáán! En wat is er lekkerder in de koek & zopie dan opwarmen met een stevige kom erwtensoep met Livar spek? Dus verwen uw gasten (of ze nu schaatsen of niet) met een lekkere bak snert. (En check onze koek & zopie actie!)
Met een Soup Rocks! soepcocktail tijdens de Horecava.
Met soep kunt u alle kanten op. Het is lekker als tussendoortje of bij de lunch. Of goedgevuld als maaltijdsoep. En wij hebben daar nóg een idee aan toegevoegd: De Soepcocktail!
Nieuw en vanaf nu verkrijgbaar: de nieuwe Thaise kokossoep met kip. In Thailand bekend als tom kha kai: een lichtpittige kokossoep met o.a. shii-take, koriander en citroenblad.
Dit veelzijdige gerecht presenteerden we op de horecava. Met dit gerecht van lekker veel gehakt, Mexicaanse kruiden en verse groenten kunt u echt alle kanten op.