Menu
Contact met Henri

Nieuws

Onze leverancier: Eco Fields

Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. De smaak van wat de natuur te bieden heeft, met eerlijke producten. Met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor dier en milieu - dat is in het kort waar Eco Fields voor staat. En Henri ook!

Eco Fields: "een bewust verantwoord gevoel". Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. Zodat consumenten kunnen proeven en beleven wat de natuur ons te bieden heeft. Met smaakvolle en eerlijke producten. En met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor de dieren en het milieu. Dat is in het kort waar Eco Fields voor staat. En Henri ook!

We namen een kijkje bij Eco Fields: we interviewden er Teun Gundelach, die ons uitlegt waarom het Eco Fields vlees zo bijzonder is. Bekijk het filmpje dat we maakten!

 

Biologische kalveren mogen weer kalf zijn. Doordat de kalveren dagelijks naar buiten gaan - en dat doen ze graag - hebben ze meer vrijheid. Ze hebben ook meer rust en ruimte in de potstal. Een potstal is een soort groot bed van stro waarop het kalf kan liggen. Hierdoor is minder competitie onderling, wat het welzijn sterk bevordert. Niet voor niets heeft Eco Fields vlees dan ook drie sterren dierenwelzijn van de Dierenbescherming gekregen.

Op biologische bedrijven komen minder stofwisselingsziektes voor. De dieren hebben een betere gezondheid. Dit dankzij hun vrijheid en de rust in de stallen. Geneesmiddelen zijn hierdoor nauwelijks nodig. En antibiotica worden niet gebruikt.

Het ras dat Eco Fields met name houdt is Fleckvieh. Dit ras is een zogenaamd 'dubbeldoelras': een ras dat zowel geschikt is als melkvee als voor consumptie. Erg duurzaam dus! Het ras kenmerkt zich door de jonge marmering. En deze marmering zorgt voor smaak. Iets dat je goed terug proeft in onze kalfsragout. De reguliere delen zoals de haas en de entrecote worden voornamelijk verkocht aan de horeca en de speciale slagers. Henri verwaardt vooral de minder courante delen, zoals de nek. Prachtig vlees voor bijvoorbeeld voor de hachee. Hierdoor zorgen we gezamenlijk voor de vierkantsverwaarding: het hele dier wordt nuttig gebruikt.
 
Gerechten
Producten van Henri met Eco Fields rundvlees: Kalfsragout en de 900 grams verpakkingen: boeuf bourguignon, boeuf stroganoff, hachee en goulash.

Vier nieuwe dressings

De kans is groot dat u onze culinaire Carpaccio dressing al kent. Perfect op smaak en breed inzetbaar. Inmiddels zijn er vier nieuwe, al even aantrekkelijke dressings bij gekomen: de Pesto dressing, de Tai Soy dressing en de Basis dressing waarmee u echt alle kanten op kunt.

 

Lees verder

Nieuwe Petit Henri maaltijdcomponenten
Henri geeft als geen ander richting aan de trends in onze eetcultuur. Een kwestie van een gevoelige antenne voor wat de consument wil en het vermogen daar innovatief op in te spelen.
De nieuwste aanwinsten in ons Petit Henri assortiment van kant-en-klare maaltijdcomponenten: een beenhammetje in honing-tijmsaus, romige aardappelpuree en een fris zomerstamppotje.
Lees verder

Foodmiles

Hoeveel kilometer ligt er op je bord?

Inkopen doen we bij Henri het liefst in de buurt. Zo houden we onze ingrediënten vers, hebben we zicht op de kwaliteit, en zijn we zeker van een eerlijke beloning voor de leveranciers.

Lees verder

Stijlvol genieten van een klassieke Kerst
Uw Kerstdiner wordt gegarandeerd een succes met de menusuggesties van Henri. Onze Cuisine Classique bijvoorbeeld biedt u een royale keus aan fraaie, verfijnde en rijke gerechten van beproefde kwaliteit. Een klassieker word je tenslotte niet zo maar.
Lees verder

Thaise gele curry
Henri geeft als geen ander richting aan de trends in onze eetcultuur. Een kwestie van een gevoelige antenne voor wat de consument wil en het vermogen daar innovatief op in te spelen. Een van onze nieuwste producten is Thaise gele curry. Een heerlijk kruidig gerecht van tilapiafilet in een Thaise saus met courgette, aardappeltjes, wortel en paprika.
Lees verder