Menu
Contact met Henri

Nieuws

Onze leverancier: Eco Fields

Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. De smaak van wat de natuur te bieden heeft, met eerlijke producten. Met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor dier en milieu - dat is in het kort waar Eco Fields voor staat. En Henri ook!

Eco Fields: "een bewust verantwoord gevoel". Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. Zodat consumenten kunnen proeven en beleven wat de natuur ons te bieden heeft. Met smaakvolle en eerlijke producten. En met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor de dieren en het milieu. Dat is in het kort waar Eco Fields voor staat. En Henri ook!

We namen een kijkje bij Eco Fields: we interviewden er Teun Gundelach, die ons uitlegt waarom het Eco Fields vlees zo bijzonder is. Bekijk het filmpje dat we maakten!

 

Biologische kalveren mogen weer kalf zijn. Doordat de kalveren dagelijks naar buiten gaan - en dat doen ze graag - hebben ze meer vrijheid. Ze hebben ook meer rust en ruimte in de potstal. Een potstal is een soort groot bed van stro waarop het kalf kan liggen. Hierdoor is minder competitie onderling, wat het welzijn sterk bevordert. Niet voor niets heeft Eco Fields vlees dan ook drie sterren dierenwelzijn van de Dierenbescherming gekregen.

Op biologische bedrijven komen minder stofwisselingsziektes voor. De dieren hebben een betere gezondheid. Dit dankzij hun vrijheid en de rust in de stallen. Geneesmiddelen zijn hierdoor nauwelijks nodig. En antibiotica worden niet gebruikt.

Het ras dat Eco Fields met name houdt is Fleckvieh. Dit ras is een zogenaamd 'dubbeldoelras': een ras dat zowel geschikt is als melkvee als voor consumptie. Erg duurzaam dus! Het ras kenmerkt zich door de jonge marmering. En deze marmering zorgt voor smaak. Iets dat je goed terug proeft in onze kalfsragout. De reguliere delen zoals de haas en de entrecote worden voornamelijk verkocht aan de horeca en de speciale slagers. Henri verwaardt vooral de minder courante delen, zoals de nek. Prachtig vlees voor bijvoorbeeld voor de hachee. Hierdoor zorgen we gezamenlijk voor de vierkantsverwaarding: het hele dier wordt nuttig gebruikt.
 
Gerechten
Producten van Henri met Eco Fields rundvlees: Kalfsragout en de 900 grams verpakkingen: boeuf bourguignon, boeuf stroganoff, hachee en goulash.

Nieuwe zomerprijslijst
Het wordt langzaamaan weer wat warmer: de lente kondigt zich aan. En aangezien wij met het seizoen meekoken, verandert ook onze kaart. Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier direct de prijslijst. 

Lees verder

Nieuwe prijslijst
We hebben per 6 februari onze verkoop adviesprijzen aangepast. Download hier de prijslijst. 

Lees verder

Winterassortiment - update per 25-11
Wij hebben besloten om ons winterassortiment enigszins aan te passen en verder in te krimpen: u kunt hier de laatste versie downloaden. 
Lees verder voor onze uitleg daarvoor

Download het winterassortiment 22/23
Met de komst van de herfst gaan wij naar ons herfst/winterassortiment. Dat betekent dat onze rijkgevulde, stevige erwtensoep er weer is. Maar ook onze pompoensoep en natuurlijk de stamppotten. Én de hazenpeper van gestoofde haas van Hollands Wild. 

Lees verder

Blog: minder waste
Vanaf vandaag start de Verspillingsvrije Week. Niemand wil voedsel verspillen. Niet alleen omdat het geld kost. Je hebt er ook tijd en moeite ingestoken. En buiten dat, het is natuurlijk ook gewoon belangrijk; prettiger voor je geweten en beter voor de planeet. Er zijn best wat oplossingen om je waste tegen te gaan. Naast efficienter werken kan je je creativiteit inzetten. We hebben wat denkrichtingen op een rijtje gezet: doe er je voordeel mee!
Lees verder