Menu
Contact met Henri

Nieuws

Onze leverancier: Eco Fields

Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. De smaak van wat de natuur te bieden heeft, met eerlijke producten. Met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor dier en milieu - dat is in het kort waar Eco Fields voor staat. En Henri ook!

Eco Fields: "een bewust verantwoord gevoel". Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. Zodat consumenten kunnen proeven en beleven wat de natuur ons te bieden heeft. Met smaakvolle en eerlijke producten. En met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor de dieren en het milieu. Dat is in het kort waar Eco Fields voor staat. En Henri ook!

We namen een kijkje bij Eco Fields: we interviewden er Teun Gundelach, die ons uitlegt waarom het Eco Fields vlees zo bijzonder is. Bekijk het filmpje dat we maakten!

 

Biologische kalveren mogen weer kalf zijn. Doordat de kalveren dagelijks naar buiten gaan - en dat doen ze graag - hebben ze meer vrijheid. Ze hebben ook meer rust en ruimte in de potstal. Een potstal is een soort groot bed van stro waarop het kalf kan liggen. Hierdoor is minder competitie onderling, wat het welzijn sterk bevordert. Niet voor niets heeft Eco Fields vlees dan ook drie sterren dierenwelzijn van de Dierenbescherming gekregen.

Op biologische bedrijven komen minder stofwisselingsziektes voor. De dieren hebben een betere gezondheid. Dit dankzij hun vrijheid en de rust in de stallen. Geneesmiddelen zijn hierdoor nauwelijks nodig. En antibiotica worden niet gebruikt.

Het ras dat Eco Fields met name houdt is Fleckvieh. Dit ras is een zogenaamd 'dubbeldoelras': een ras dat zowel geschikt is als melkvee als voor consumptie. Erg duurzaam dus! Het ras kenmerkt zich door de jonge marmering. En deze marmering zorgt voor smaak. Iets dat je goed terug proeft in onze kalfsragout. De reguliere delen zoals de haas en de entrecote worden voornamelijk verkocht aan de horeca en de speciale slagers. Henri verwaardt vooral de minder courante delen, zoals de nek. Prachtig vlees voor bijvoorbeeld voor de hachee. Hierdoor zorgen we gezamenlijk voor de vierkantsverwaarding: het hele dier wordt nuttig gebruikt.
 
Gerechten
Producten van Henri met Eco Fields rundvlees: Kalfsragout en de 900 grams verpakkingen: boeuf bourguignon, boeuf stroganoff, hachee en goulash.

Doe mee aan de Vega Restaurantweek
Van 9 tot en met 15 maart is het De Vegetarische Restaurantweek! (en Henri is wederom partner!) De week is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. Die wordt ondersteund met een grote nationale campagne (denk: op televisie, posters op treinstations, radiospots, aandacht in magazines en kranten). En dus zal heel Nederland een week lang in het teken zal staan van ‘minder vlees’. Een groot podium dus! Een mooie kans om jouw zaak van een andere kant te laten zien. Goed voor je imago én potentiele klanten! Doe je mee?
Lees verder

Kom naar het HorecaEvenTT
 
Kom je volgende week langs op onze stand op het HorecaEvenTT? We nodigen je graag uit! Van maandag tot en met woensdag staan René en Albert voor je klaar met een kleine greep uit ons assortiment om te proeven, en natuurlijk kan je al je vragen bij hen kwijt. Kom je ook? 
Klik door voor een gratis registratiecode!

Inspiratie? KOKVOORDECHEF.NL

 

Kom je niet naar de horecava of wil je vast kijken wat we aan inspiratie bij elkaar verzameld hebben voor jouw menukaart? Klik dan snel door naar kokvoordechef.nl. Boordevol recepten, inspiratie en calculaties.
Lees verder

Uitgekookt gecalculeerd
Henri biedt convenience die tijd terug brengt in je keuken. Convenience van een hoge, constante en culinaire kwaliteit. En Henri brengt niet alleen gemak in je keuken. Dankzij onze uitgekookte prijzen verhoog je je rendement. Een slimme chef zet Henri op de kaart. Bekijk onze voorbeeldcalculaties er zie waar je rendement zit als je met convenience werkt. 


Lees verder

Henri & Pulled Oats
Henri ontwikkelde twee prachtige gerechten voor Foodservice met Pulled Oats®: de nieuwe vleesvervanger op basis van haver. Een saus en maaltijdcomponent, die je zo op je menukaart kunt zetten. Producten die je tijdwinst brengen én rendement. Daarnaast zit je hiermee bovenop de vega trend: de producten maken het je makkelijk een vega(n) optie aan te bieden aan je gasten. 
Lees verder