Nieuws
Demi glace Michelin style
Het laatste gerecht waar sterrenchef Gianfranco Chiarini mee aan de slag is gegaan, is de demi glace. Een prachtige basis voor diverse sauzen en jus. Hij koos ervoor om het product geconcentreerd te laten zien, en daarnaast de tot jus verdunde variant te gebruiken.
Ontstaan van de smaak
Gianfranco licht toe: "Het centrum is de onverdunde demi glace. Een gerecht wordt ‘bijeengehouden’ door de demi glace. Dat is de functie. Vanuit het centrum ontstaat beweging. De demi glace geeft het karakter aan het gerecht. Het lijkt ook wel een beetje op een ‘bevruchting’. De demi glace is de basis van het ontstaan van de smaak."
Verder gebruikt hij snijbiet, broccocress, viooltjes, cantharellen, champignons, kokos en een stukje bruin brood.
Bekijk op youtube hoe Gianfranco het gerecht maakt:
Gianfranco licht toe: "Het centrum is de onverdunde demi glace. Een gerecht wordt ‘bijeengehouden’ door de demi glace. Dat is de functie. Vanuit het centrum ontstaat beweging. De demi glace geeft het karakter aan het gerecht. Het lijkt ook wel een beetje op een ‘bevruchting’. De demi glace is de basis van het ontstaan van de smaak."
Verder gebruikt hij snijbiet, broccocress, viooltjes, cantharellen, champignons, kokos en een stukje bruin brood.
Bekijk op youtube hoe Gianfranco het gerecht maakt:
Henri's Terugkooktheater op de Horecava
Wie op de Foodinspiration Day in het Evoluon was, heeft er al kennis mee gemaakt: Henri's Terugkooktheater. Een aantal mensen kregen hun persoonlijke gerecht op het podium, anderen in het terugkookatelier. Als u wilt ontdekken wat úw persoonlijke gerecht is, krijgt u nu ook de kans: in januari reist het Terugkooktheater naar De Horecava!
3 gangen menu - 10 euro
Een nieuw 10 Euro Menu: op basis van kant-en-klare componenten, 4 voorgerechten,
4 hoofdgerechten, 4 tips voor nagerechten. Dit keer met wintergerechten - en alle Henri producten zijn ook nog eens helemaal clean label. En dat met een gemiddelde inkoopprijs van € 3,30 exclusief BTW - en minimale inspanning. Verkoopprijs € 10,-.
4 hoofdgerechten, 4 tips voor nagerechten. Dit keer met wintergerechten - en alle Henri producten zijn ook nog eens helemaal clean label. En dat met een gemiddelde inkoopprijs van € 3,30 exclusief BTW - en minimale inspanning. Verkoopprijs € 10,-.
Proef!
Misschien heeft u het al gehoord: Henri heeft tegenwoordig stamppotten met Livar spek! Én heerlijke authentieke gehaktballetjes met een smakelijke jus. Samen een prachtig koppel. En nu gratis te proeven!
Drei neue Produkte
Drei köstliche Neuheiten. Drei würdige Repräsentanten ihrer jeweiligen Küche.
Aus der asiatischen Küche das Foe Yong Hai. Aus der klassischen Küche das Huhn Stroganoff. Und aus den Niederlanden das traditionelle Hackbällchen.
Aus der asiatischen Küche das Foe Yong Hai. Aus der klassischen Küche das Huhn Stroganoff. Und aus den Niederlanden das traditionelle Hackbällchen.
Nieuwe producten!
Drie heerlijke nieuwe aanwinsten. Alle drie hoekstenen van hun keukens; voor de Oosterse keuken de foe yong hai. Voor de Franse keuken kip stroganoff en voor onze eigen keuken de Oer-Hollandse gehaktbal.