Menu
Contact met Henri

Nieuws

Allergenen in Foodservice

U heeft er vast van gehoord. Vanaf 13 december 2014 moet u beschikken over allergeneninformatie, en deze kunnen geven aan uw gasten. Wat wordt er straks van u verwacht? We zetten het voor u op een rijtje.
 
Wetgeving
Per 13 december 2014 moet de horeca over niet-voorverpakte producten mondeling of schriftelijk allergeneninformatie kunnen geven aan gasten. Het gaat hierbij om de wettelijk te declareren allergenen zoals glutenbevattende granen (o.a. tarwe en rogge), ei, vis, pinda, noten, soja, melk en schaal - en weekdieren. In totaal gaat het om 14 voedingsallergenen.

Op de menukaart?
Op de menukaart kunt u het best vermelden dat allergeneninformatie op te vragen is bij het personeel. Zoals 'Heeft u een allergie? Meld het ons!'. Kiest u ervoor bepaalde allergenen te weren uit uw keuken, dan kunt u natuurlijk aangeven op uw kaart dat uw bedrijf bijv. pindavrij is, of dat u speciale glutenvrije gerechten biedt.

Waarom deze wet?
Het is niet zo dat als een gast niet heeft aangegeven dat hij een allergie heeft, u aansprakelijk bent voor mogelijke gevolgen. Ook is de wet niet bedoeld om de hele horeca allergievriendelijk te maken. De wet is bedoeld om gasten goed te informeren over allergenen, niet om allergenen uit de horeca te weren. 


Hoe gaat u nu te werk?
  • U legt uw recepten vast
  • U beoordeelt per gerecht de allergenen. Indien mogelijk, kunt u kijken of u bepaalde allergenen uit kunt sluiten.
  • Informatie over producten en ingredienten vindt u bijvoorbeeld in de gratis databank van PSinFoodservice.
  • Zet uw bevindingen op uw menukaart, of zorg dat de informatie beschikbaar is voor uw medewerkers en instrueer hen over de omgang met allergenen en hoe zij gasten met vragen kunnen informeren.
  • Kiest u voor het uitsluiten van allergenen, verdiep u hier dan grondig in.
  • Denk dan ook goed over kruisbesmetting.
  • Onze producten hebben goed leesbare ingrediĆ«ntendeclaraties. Deze staan ook op onze website. Zo kunt u heel gemakkelijk uw gasten informeren!

Proeverij met Allergenenworkshop

We kregen de laatste tijd veel vragen over de allergenenwetgeving. Natuurlijk helpen we u graag met kennis en kunde. Daarom organiseren we regelmatig speciale proeverijen met een Allergenen workshop. Tot de zomer zitten de workshops vol - daarom hebben we er vast eentje gepland na de zomer, op 15 september.
U kunt zich al aanmelden!

Datum: Maandag 15 september
Locatie: Henri BV Drunen
Maximaal deelnemers per bedrijf: 2
Maximaal aantal deelnemers: 24

Het globale programma van de proeverij:
13.00 Ontvangst met een kop soep
13.15 Presentatie over Henri
13.30 Rondleiding
14.40 Workshop allergenen
15.00 Pauze met een lekker gerechtje
15.20 Tweede gedeelte allergenen workshop
15.40 Proeverij
16.15 Einde

Heeft u interesse, of wilt u vast een plaats reserveren? Stuur een mail naar fvanzanten@henri.nl

We hebben gebruik gemaakt van o.a. deze bron: site van KHN

Nieuw! Kaassoep met Mariënwaerdt landgoedkaas
Op het prachtige Landgoed Mariënwaerdt grazen koeien met alle vrijheid en ruimte. Van hun melk wordt heerlijke biologische kaas gemaakt. Henri gebruikt dit romige ingrediënt voor een compleet nieuwe, smakelijke kaassoep.
Lees verder

Nieuw! Oosterse gerechten

Drie smakelijke nieuwkomers uit de Oosterse keuken: malse babi ketjap, vegetarische tjap tjoy en een mooie, in kokosmelk gestoofde rendang daging.

Lees verder

Eco gastronomie met de helpende hand van HENRI!
Genieten van lekker eten met respect voor mens, dier en milieu. Dat is eco-gastronomie. Henri heeft steeds meer gerechten in het assortiment die uitstekend samengaan met eco-gastronomie. Nieuw, en helemaal daarop aansluitend, is de witlofsoep met Livar spek.
 
Lees verder

Nieuw van Henri! Livar stoofschotel & Spinaziestamppot

Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van het Livar varken. De varkens mogen naar hartenlust rondwroeten in de kloostertuinen van abdij Lilbosch in Echt. Deze vrijheid doet het varken goed – en ook de smaak. Het prachtige vlees heeft Henri en Livar samen geïnspireerd tot een smakelijke stoofschotel.

Lees verder

E-nieuwsbrief 'Deksels Nieuws'

Sinds kort heeft de 'Aan Tafel' er een digitaal disgenootje bij: 'Deksels Nieuws'. Aan Tafel ontvangt u per post; Deksels Nieuws per e-mail. Deksels nieuws komt vaker uit dan de papieren Aan Tafel. U bent dan ook op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. U hoort als eerste wat er nieuw in het assortiment komt, of er acties zijn of nieuwe recepten.

Lees verder