Menu
Contact met Henri

Nieuws

Allergenen in Foodservice

U heeft er vast van gehoord. Vanaf 13 december 2014 moet u beschikken over allergeneninformatie, en deze kunnen geven aan uw gasten. Wat wordt er straks van u verwacht? We zetten het voor u op een rijtje.
 
Wetgeving
Per 13 december 2014 moet de horeca over niet-voorverpakte producten mondeling of schriftelijk allergeneninformatie kunnen geven aan gasten. Het gaat hierbij om de wettelijk te declareren allergenen zoals glutenbevattende granen (o.a. tarwe en rogge), ei, vis, pinda, noten, soja, melk en schaal - en weekdieren. In totaal gaat het om 14 voedingsallergenen.

Op de menukaart?
Op de menukaart kunt u het best vermelden dat allergeneninformatie op te vragen is bij het personeel. Zoals 'Heeft u een allergie? Meld het ons!'. Kiest u ervoor bepaalde allergenen te weren uit uw keuken, dan kunt u natuurlijk aangeven op uw kaart dat uw bedrijf bijv. pindavrij is, of dat u speciale glutenvrije gerechten biedt.

Waarom deze wet?
Het is niet zo dat als een gast niet heeft aangegeven dat hij een allergie heeft, u aansprakelijk bent voor mogelijke gevolgen. Ook is de wet niet bedoeld om de hele horeca allergievriendelijk te maken. De wet is bedoeld om gasten goed te informeren over allergenen, niet om allergenen uit de horeca te weren. 


Hoe gaat u nu te werk?
  • U legt uw recepten vast
  • U beoordeelt per gerecht de allergenen. Indien mogelijk, kunt u kijken of u bepaalde allergenen uit kunt sluiten.
  • Informatie over producten en ingredienten vindt u bijvoorbeeld in de gratis databank van PSinFoodservice.
  • Zet uw bevindingen op uw menukaart, of zorg dat de informatie beschikbaar is voor uw medewerkers en instrueer hen over de omgang met allergenen en hoe zij gasten met vragen kunnen informeren.
  • Kiest u voor het uitsluiten van allergenen, verdiep u hier dan grondig in.
  • Denk dan ook goed over kruisbesmetting.
  • Onze producten hebben goed leesbare ingrediëntendeclaraties. Deze staan ook op onze website. Zo kunt u heel gemakkelijk uw gasten informeren!

Proeverij met Allergenenworkshop

We kregen de laatste tijd veel vragen over de allergenenwetgeving. Natuurlijk helpen we u graag met kennis en kunde. Daarom organiseren we regelmatig speciale proeverijen met een Allergenen workshop. Tot de zomer zitten de workshops vol - daarom hebben we er vast eentje gepland na de zomer, op 15 september.
U kunt zich al aanmelden!

Datum: Maandag 15 september
Locatie: Henri BV Drunen
Maximaal deelnemers per bedrijf: 2
Maximaal aantal deelnemers: 24

Het globale programma van de proeverij:
13.00 Ontvangst met een kop soep
13.15 Presentatie over Henri
13.30 Rondleiding
14.40 Workshop allergenen
15.00 Pauze met een lekker gerechtje
15.20 Tweede gedeelte allergenen workshop
15.40 Proeverij
16.15 Einde

Heeft u interesse, of wilt u vast een plaats reserveren? Stuur een mail naar fvanzanten@henri.nl

We hebben gebruik gemaakt van o.a. deze bron: site van KHN

Download & print het Kerstmenu
Dat is handig! Download het Kerstmenu, print het en klaar! Wilt u aanpassingen maken? Neem contact met ons op - dan passen we het voor u aan!
Lees verder

No waste Kerstomatensoep
Hij is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens puur natuur en vers bereid. Van overgebleven tomaten: kerstomaten van kwaliteitskweker Looije, die anders weggegooid zouden worden. Wij maken er een fantastische soep mee. Heeft u hem geproefd in onze tomatenkas? Puur natuur! 
Check het leuke animatiefilmpje over de 'making of' van de soep!

Nieuw! Zomerstamppot
Nieuw! Een heerlijke stamppot van verse aardappelpuree, doperwten, wortel en prei, op smaak gebracht met mosterd en peterselie. Verder niets – geen smaakversterkers, bindmiddelen of wat dan ook. En ook nog eens glutenvrij en vegetarisch. De kant-en-klare stamppot laat zich goed combineren met vis of asperges. Nu te koop bij uw groothandel.
Lees verder voor leuke recepten

NIEUW! Thaise viscurry & Duurzame vis
Nieuw en kant-en-klaar: 100% natuurlijke, culinaire Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. De duurzame vis uit de curry komt van partner Jan van As. Net als alle visgerechten van Henri is ook deze viscurry ASC en MSC gecertificeerd.
Lees verder

WIN! een GOLDEN TICKET!
Wat?! Ja... we hebben een GOLDEN TICKET verstopt in één van onze producten. Vindt u het ticket, dan wint u een toegangsbewijs voor de Food Inspiration Days, a.s. 17 oktober in Veghel. Bestel NU uw Henri product, want deze week zal de winnende verpakking ons magazijn verlaten!
Lees verder