Nieuws
Nieuw: biologische Quinoa
We gaan een aantal prachtige nieuwe gerechten introduceren. Om te beginnen twee verschillende biologische quinoa’s. Quinoa is niet alleen helemaal van nu en hip - het is ook nog eens erg gezond.
Superfood
Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Ook die van ons. Hij wordt volledig biologisch geteeld in Bolivia. Quinoa is geen graansoort zoals tarwe of rijst waar je de korrels van eet, maar quinoa is het zaad van de Quinoa plant, die tot de soort 'Amaranten' behoort. Onder deze soort vallen ook spinazie en de rode biet. In Nederland heet het plantje 'ganzenvoet'. Het wordt al meer dan 6000 jaar gegeten in Zuid-Amerika. Quinoa staat bekend als superfood omdat het rijk is aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.
Quinoa koken
Quinoa is niet heel makkelijk te koken. Het gaart te snel te ver door of is juist niet gaar genoeg, of de quinoa is te nat. Wij hebben ons erin gespecialiseerd en kunnen dit gerecht heel goed op grote schaal bereiden in onze keuken.
Nieuw! Van Henri
We introduceren twee verschillende gerechten. Allereerst een verpakking van 1 kg: Quinoa met groenten. Warm erg lekker, maar ook koud te gebruiken. Bijvoorbeeld als salade, waarbij het toevoegen van wat verse bladspinazie of rucola eigenlijk al voldoende is.
Daarnaast brengen we een naturel variant quinoa in grootverpakking van 2 kg, waar u eindeloos mee kunt variëren. Beide gerechten zijn ook nog eens 100% biologisch.
Vanaf 1 oktober kunt u terecht bij uw groothandel voor de quinoa. Mogelijk zijn er nog geen artikelnummers door hen aangemaakt. Laat het ons dan even weten.
Soepen met Sterren
Onze menukaart heeft niet alleen een aantal nieuwe gerechten, maar ook een heleboel vernieuwde recepturen. Onze productontwikkelaars zijn druk geweest met de koelverse soepen. Zover ze dan nog niet waren, zijn ze nu allemaal 100% natuurlijk, en voorzien van Beter Leven keurmerk vlees. Welke soepen heeft Henri nu eigenlijk allemaal in het assortiment?
Lees verder NIEUW! HENRI & Vis
Nieuw en kant-en-klaar: 100% natuurlijke, culinaire Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. De duurzame vis uit de curry komt van partner Jan van As. Net als alle visgerechten van Henri is ook deze viscurry ASC en MSC gecertificeerd.
Ja! ik wil meer weten over de visgerechten van HENRI + een recept met de viscurry Bestel nu: de verse aspergesoep
Hij is er: de aspergesoep met verse asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Dat is op een steenworp van Henri vandaan. De soep heeft dus lage foodmiles. Maar hij is ook nog anti-verspilling... wist u dat?
Interview met Ad van Olphen
Ad van Olphen is geïntervieuwd door ABN Amro, in het kader van de Insights in AGF, die ABN met haar klanten deelt. Ad vertelt over De Geluksfabriek, #Duurzaamheid in de #keten en het belang van het verhaal achter het product. Lees hier het artikel.
Lees verder Nieuw! Download de zomerprijslijst!
De zon schijnt en de lang verwachte asperges zijn er weer! De stamppotten en de erwtensoep moeten dus plaats maken. Tijd voor de nieuwe Zomer Menukaart! Download hier vast de nieuwe prijslijst, die ingaat per 10-4. Wat zijn de nieuwe gerechten op de kaart...? Een tipje van de sluier: een pittige Thaise rode viscurry, twee hippe veggie curries en natuurlijk de oesterzwamsoep!