Nieuws
Nieuw: biologische Quinoa
We gaan een aantal prachtige nieuwe gerechten introduceren. Om te beginnen twee verschillende biologische quinoa’s. Quinoa is niet alleen helemaal van nu en hip - het is ook nog eens erg gezond.
Superfood
Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Ook die van ons. Hij wordt volledig biologisch geteeld in Bolivia. Quinoa is geen graansoort zoals tarwe of rijst waar je de korrels van eet, maar quinoa is het zaad van de Quinoa plant, die tot de soort 'Amaranten' behoort. Onder deze soort vallen ook spinazie en de rode biet. In Nederland heet het plantje 'ganzenvoet'. Het wordt al meer dan 6000 jaar gegeten in Zuid-Amerika. Quinoa staat bekend als superfood omdat het rijk is aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.
Quinoa koken
Quinoa is niet heel makkelijk te koken. Het gaart te snel te ver door of is juist niet gaar genoeg, of de quinoa is te nat. Wij hebben ons erin gespecialiseerd en kunnen dit gerecht heel goed op grote schaal bereiden in onze keuken.
Nieuw! Van Henri
We introduceren twee verschillende gerechten. Allereerst een verpakking van 1 kg: Quinoa met groenten. Warm erg lekker, maar ook koud te gebruiken. Bijvoorbeeld als salade, waarbij het toevoegen van wat verse bladspinazie of rucola eigenlijk al voldoende is.
Daarnaast brengen we een naturel variant quinoa in grootverpakking van 2 kg, waar u eindeloos mee kunt variëren. Beide gerechten zijn ook nog eens 100% biologisch.
Vanaf 1 oktober kunt u terecht bij uw groothandel voor de quinoa. Mogelijk zijn er nog geen artikelnummers door hen aangemaakt. Laat het ons dan even weten.
Steun Team Henri voor Alpe d'HuZes
Vorig jaar nam Ad van Olphen, onze directeur, deel aan de Alpe d’HuZes. Hij verloor vrienden en familie aan kanker, en besloot voor hen de Alpe d’Huez te trotseren. Om hen te herdenken en te eren, en daarnaast geld op te halen ten behoeve van het KWF. Ons bedrijf steunde zijn prestatie door op en onder de berg te helpen met de catering: zowel met een team van 5 man als met héél veel heerlijks om de sporters en hun supporters te voeden en hen letterlijk energie te geven.
Lees verder Aspergeproeverij
Wij kijken ze bijna de grond uit. Met het prachtige weer van vorige week hebben we zin in asperges! We willen u graag inspireren met tips en recepten. Dat doen we met een speciale Aspergeproeverij, hier in Drunen, op een steenworp van de aspergebedden. Wilt u erbij zijn?
Buffetcd - korte enquête
Een aantal jaar geleden maakten wij een overzichtelijk calculatieprogramma waarmee u in een handomdraai buffetten calculeert: de buffetcd was geboren. Maar aangezien deze buffetcd ook ouder wordt, is hij toe aan een update. Daarom doen wij nu een onderzoek naar uw wensen. Vult u voor ons even de enquête in? Het kost u maximaal 2 minuten.
Geschnetzeltes in Michelin Style
Kleur! Wat een knaller van een gerecht! Chef Chiarini heeft weer een prachtig gerecht voor ons gecreëerd. Met zoveel kleur moesten we meteen denken aan Carnaval hier. Wat ziet u terug op het bord? Aardappelpuree en geschnetzeltes van Henri, wintertruffel, chips van cassave, paarse tuinkers, borage-cress, druppels van saffraancoulis, tomatencoulis en basilicum coulis. Dit gerecht zelf maken is dus heel goed te doen!
Aspergenieuws!
Vanmorgen namen we even een kijkje bij teler Walter Gubbels uit Helvoirt. Samen met zijn broer Ton runt hij het bedrijf dat voor ons de asperges verzorgt. En hij verzorgt ze zeker!
Op dit moment gaat de folie over de klaargemaakte aspergebedden. Deze folie zorgt met de zwarte kant naar boven voor meer warmte voor de 'koude grond' asperges. Daar gaan ze van groeien! Straks als de witte kant naar boven gaat, wordt het zonlicht weerkaatst en remt het juist het groeiproces. Deze folie is trouwens heel duurzaam en gaat wel zo'n 10 jaar mee!
Op dit moment gaat de folie over de klaargemaakte aspergebedden. Deze folie zorgt met de zwarte kant naar boven voor meer warmte voor de 'koude grond' asperges. Daar gaan ze van groeien! Straks als de witte kant naar boven gaat, wordt het zonlicht weerkaatst en remt het juist het groeiproces. Deze folie is trouwens heel duurzaam en gaat wel zo'n 10 jaar mee!