Menu
Contact met Henri

Nieuws

Nieuw: biologische Quinoa

We gaan een aantal prachtige nieuwe gerechten introduceren. Om te beginnen twee verschillende biologische quinoa’s. Quinoa is niet alleen helemaal van nu en hip - het is ook nog eens erg gezond.

Superfood
Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Ook die van ons. Hij wordt volledig biologisch geteeld in Bolivia. Quinoa is geen graansoort zoals tarwe of rijst waar je de korrels van eet, maar quinoa is het zaad van de Quinoa plant, die tot de soort 'Amaranten' behoort. Onder deze soort vallen ook spinazie en de rode biet. In Nederland heet het plantje 'ganzenvoet'. Het wordt al meer dan 6000 jaar gegeten in Zuid-Amerika. Quinoa staat bekend als superfood omdat het rijk is aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.
 
Quinoa koken
Quinoa is niet heel makkelijk te koken. Het gaart te snel te ver door of is juist niet gaar genoeg, of de quinoa is te nat. Wij hebben ons erin gespecialiseerd en kunnen dit gerecht heel goed op grote schaal bereiden in onze keuken.
 
Nieuw! Van Henri
We introduceren twee verschillende gerechten. Allereerst een verpakking van 1 kg: Quinoa met groenten. Warm erg lekker, maar ook koud te gebruiken. Bijvoorbeeld als salade, waarbij het toevoegen van wat verse bladspinazie of rucola eigenlijk al voldoende is.
Daarnaast brengen we een naturel variant quinoa in grootverpakking van 2 kg, waar u eindeloos mee kunt variëren. Beide gerechten zijn ook nog eens 100% biologisch.
 
Vanaf 1 oktober kunt u terecht bij uw groothandel voor de quinoa. Mogelijk zijn er nog geen artikelnummers door hen aangemaakt. Laat het ons dan even weten.
Verantwoord Lekker van Henri
Omdat het beter is voor het milieu. Om dieren een beter leven te geven. Of omdat uw gast precies wil weten hij eet. Redenen genoeg om te kiezen voor duurzaam.
Henri koos voor supervers, verantwoord lekker vlees om er met veel toewijding, heerlijke gerechten van te maken: 900 grams verpakkingen met vlees van Eco Fields, Kemper en Livar.
Lees verder

De nieuwe kalfsragout
Henri is altijd bezig met product- en receptverbeteringen. Om een product authentieker, diervriendelijker, of bijvoorbeeld 'clean label' te maken. Nog beter: alles tegelijkertijd. En zo heeft onze kalfsragout onlangs een grote verbetering ondergaan. Hij wordt nu namelijk gemaakt van drie sterren Beter Leven Eco Fields kalfsvlees.
Lees verder

Juli: een zomers gerecht in Michelin style
Convenience en culinary art. Een tegenstelling? Zeker niet! Elke maand leeft Gianfranco Chiarini zich uit met één van onze gerechten. Of twee, zoals deze keer voor de maand juli: de tagliatelle naturel en de quattro formaggisaus
Lees verder

Salades
Bij Henri denkt u waarschijnlijk aan onze soepen. Of aan onze stoofschotels en langzaam gegaard vlees. Maar wat u wellicht niet weet, is dat we ook fantastische dressings maken. Ideaal om creatieve salades mee te maken. We hebben vast wat recepten voor u gemaakt, bijvoorbeeld de Limburgse spinaziesalade met frambozen en de Oosterse gambasalade.
Lees verder

Nieuw! Soto ajam – Indonesische kippensoep
Nieuw in ons assortiment: soto ajam. Een Indonesische rijkgevulde, kruidige soep met taugé, ui, rijst en twee sterren beter leven Kemper kip. Je proeft citroenblad en sereh. Deze bijzondere soep werd ontwikkeld door Kristy, derdejaars studente Fooddesign aan de HAS in Den Bosch.
Lees verder