Nieuws
Nieuw: biologische Quinoa
We gaan een aantal prachtige nieuwe gerechten introduceren. Om te beginnen twee verschillende biologische quinoa’s. Quinoa is niet alleen helemaal van nu en hip - het is ook nog eens erg gezond.
Superfood
Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Ook die van ons. Hij wordt volledig biologisch geteeld in Bolivia. Quinoa is geen graansoort zoals tarwe of rijst waar je de korrels van eet, maar quinoa is het zaad van de Quinoa plant, die tot de soort 'Amaranten' behoort. Onder deze soort vallen ook spinazie en de rode biet. In Nederland heet het plantje 'ganzenvoet'. Het wordt al meer dan 6000 jaar gegeten in Zuid-Amerika. Quinoa staat bekend als superfood omdat het rijk is aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.
Quinoa koken
Quinoa is niet heel makkelijk te koken. Het gaart te snel te ver door of is juist niet gaar genoeg, of de quinoa is te nat. Wij hebben ons erin gespecialiseerd en kunnen dit gerecht heel goed op grote schaal bereiden in onze keuken.
Nieuw! Van Henri
We introduceren twee verschillende gerechten. Allereerst een verpakking van 1 kg: Quinoa met groenten. Warm erg lekker, maar ook koud te gebruiken. Bijvoorbeeld als salade, waarbij het toevoegen van wat verse bladspinazie of rucola eigenlijk al voldoende is.
Daarnaast brengen we een naturel variant quinoa in grootverpakking van 2 kg, waar u eindeloos mee kunt variëren. Beide gerechten zijn ook nog eens 100% biologisch.
Vanaf 1 oktober kunt u terecht bij uw groothandel voor de quinoa. Mogelijk zijn er nog geen artikelnummers door hen aangemaakt. Laat het ons dan even weten.
Nieuw: Parelcouscous
De kant-en-klare couscous met groenten is één van onze best verkopende producten. Niet voor niks: deze kant-en-klare topper is een ideale basis voor salades, maar ook warm erg lekker. En de couscous krijgt er een broertje bij: de Parelcouscous met groenten.
Lees verder Inspiratie: vega soep
Henri biedt 11 vegetarische soepen. Kant-en-klaar voor gebruik, maar je kan er natuurlijk zelf je eigen draai aan geven. We willen je daarvoor graag inspireren met een paar leuke recepten!
Lees verder Partner Nationale Week Zonder Vlees
Henri is partner van de Nationale Week Zonder Vlees. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden af en toe een dagje geen vlees te eten. Daarmee bespaar je namelijk een heleboel water, uitstoot aan CO2, dierenleed, etc. En met onze kant-en-klare producten, willen we het je ook makkelijk maken om vegetarische producten op de kaart te zetten.
Lees verder Henri op het HorecaEvenTT!
Te weinig handjes in de keuken? Wilt u betere marges? Waste terugdringen? HENRI is de kok voor de chef. We nemen tijdrovend werk uit handen met ons uitgebreide assortiment kant-en-klare soepen, sauzen & maaltijdcomponenten. Kom op de stand kijken hoe Henri u ontzorgt.
Lees verder Tijd voor Hollands Wild
Vanaf dit najaar werkt Henri samen met Hollands Wild als leverancier voor alle Wildgerechten. In onze hazenpeper vanaf nu dus Hollandse haas, en ook de hertenstoof en de wildsoep maken we van en mét Hollands Wild. Een prachtige samenwerking waar we trots op zijn!
Lees verder