Menu
Contact met Henri

Nieuws

Klant in beeld: ECT

Bij Johan Zweeren, werkzaam bij ECT, schijnt de zon altijd in de keuken. We worden er gastvrij en warm onthaald. Johan is keukencoach voor 'Onze Keuken' van Albron. Hij werkt al zo'n 15 jaar met Henri in zijn keuken. Hij is fan!

 

Op de Maasvlakte bij Rotterdam bezoeken we Europe Container Terminals, het grootste en meest geavanceerde containeroverslagbedrijf van Europa. Het bedrijf is 24 uur per dag en 7 dagen per week operationeel en er werken bij de 3 terminals zo’n 3400 mensen. En die moeten uiteraard ook eten.

Onze Keuken
De catering bij ECT wordt verzorgd door Albron. Op zeven locaties en 24 uur per dag. Dat betekent 28 diensten. “Er komt nogal wat bij kijken om permanent kwaliteit te leveren. Maar gelukkig hebben we daar tegenwoordig een mooie hulp voor: het door Albron uitgedachte concept Onze Keuken”, vertelt Johan Zweeren, in 2015 al 40 jaar kok bij ECT, en keukencoach voor Onze Keuken. “Eigenlijk terug naar hoe het vroeger was, met veel ruimte voor interactie en communicatie met de gast. En Vers als uitgangspunt.” Het concept Onze Keuken is gebaseerd op vier ‘ingrediënten’: lekkere en verse producten, een trotse en gastvrije keukenbrigade, de keuken als rustpunt en betrokkenheid. Bij ECT hoef je niet te zoeken naar deze fundamenten. 

 
Johan is fan
Naast de lekkere en verse producten, waaronder een fantastische smoothie, lekker knapperig brood van Carl Siegert en een met liefde door Linda bereidde wrap, vind je er ’s avonds ook regelmatig de verse maaltijden van Henri. “Natuurlijk heb ik er niks over te zeggen, wat er gevoerd wordt,” zegt Johan, “maar dat lijkt er wel op. Het hele Henri assortiment is opgenomen in de menu’s. En ik ben fan!” De menu’s worden vooraf door Albron bepaald en inclusief recepturen en allergeneninformatie naar de keukencoaches van Onze Keuken gestuurd. Johan bewaakt op deze manier de succesformule én de kwaliteit.
 
Vakidioten
Sinds vele jaren (meer dan 15!) heeft Johan contact met rayonmanager Hans de Kruijf van Henri. Johan en Hans inspireren elkaar op culinair vlak en weten elkaar als vakidioten te vinden. Onlangs kookten ze samen, in het kader van ‘rent a chef’. Ze maakten de meest spannende Indiase gerechten. De opbrengst van hun inzet was voor ons Alpe d’HuZes team
 
Tip van Johan
Gezien zijn liefde voor de Indiase keuken én de gerechten deelt Johan een gerecht van Onze Keuken met ons: basmatirijst, tikka masala en een frisse salade. 
 

Plant-based: het concept
"Vegetarische en veganistische keukens krijgen in 2018 nog
meer voet aan de grond, en hoe! Planten zijn rock & roll!
Steeds meer consumenten beseffen dat het dagelijks eten van vlees en vis geen must is, en dat het laten staan van dierlijke producten in veel gevallen zelfs beter is voor de natuur en voor de gezondheid. De eerste topchefs betreden inmiddels het podium." Aldus Food Inspiration over de belangrijkste trends voor 2018. Henri introduceert het concept Plant-based. Met dit concept brengt Henri de mogelijkheid voor catering en restaurants om simpel op deze trend in te spelen.
Lees meer over het concept

Xmas specials bij Picnic
Geen zin om uren in de keuken te staan met Kerst? Liever tijd besteden aan je familie en vrienden? Pak je gemak!
Je combineert eenvoudig de vlees- of visgerechten met een culinair stamppotje of risotto. Kies zelf wat je lekker lijkt. Even mooi opmaken en klaar!
Lees verder

Henri & Foodintro
Er is een nieuw initiatief in Foodservice: FoodIntro Nederland. FoodIntro brengt een directe koppeling tussen de horeca en diverse fabrikanten. Op de app en de site vind je niet alleen veel promoties en acties speciaal voor jou. Je vindt er ook veel inspiratie, bijv. in de vorm van recepten. Dus ben je werkzaam in de horeca, meld je dan snel aan! Dan kan je meteen een gratis bak Henri erwtensoep aanvragen - die je met je hele keukenteam kunt proeven!
Lees verder

Red de pukkelpompoen!
Picnic supermarkt, W&R Etiketten, Vincap en Henri steunen de actie ‘Red de Pukkelpompoen’ van De Streekboer. Gezamenlijk is –tegen kostprijs- deze fantastische soep van de lelijke pompoenen gemaakt. Die jij nu kan kopen via de app van Picnic! Dus als je dat doet, dan mede bedankt namens de familie Luring. En natuurlijk heb je ook nog eens bijgedragen aan de strijd tegen de voedselverspilling!
Lees verder

Nieuw! Thaise linzensoep
Een mild-pittige, vegetarische soep op basis van rode (biologische) linzen en kokosmelk. Heerlijk kruidig en fris dankzij gember, limoenblad en citroengras. Met een garnituur van o.a. bloemkool, paprika en een vleugje ananas. Deze soep is niet alleen hip en lekker, maar ook nog eens heel gezond en voedzaam. De soep zit namelijk boordevol eiwit, nodig voor de opbouw van je spieren!
 
Ik wil deze soep gratis proberen>