Menu
Contact met Henri

Nieuws

Klant in beeld: ECT

Bij Johan Zweeren, werkzaam bij ECT, schijnt de zon altijd in de keuken. We worden er gastvrij en warm onthaald. Johan is keukencoach voor 'Onze Keuken' van Albron. Hij werkt al zo'n 15 jaar met Henri in zijn keuken. Hij is fan!

 

Op de Maasvlakte bij Rotterdam bezoeken we Europe Container Terminals, het grootste en meest geavanceerde containeroverslagbedrijf van Europa. Het bedrijf is 24 uur per dag en 7 dagen per week operationeel en er werken bij de 3 terminals zo’n 3400 mensen. En die moeten uiteraard ook eten.

Onze Keuken
De catering bij ECT wordt verzorgd door Albron. Op zeven locaties en 24 uur per dag. Dat betekent 28 diensten. “Er komt nogal wat bij kijken om permanent kwaliteit te leveren. Maar gelukkig hebben we daar tegenwoordig een mooie hulp voor: het door Albron uitgedachte concept Onze Keuken”, vertelt Johan Zweeren, in 2015 al 40 jaar kok bij ECT, en keukencoach voor Onze Keuken. “Eigenlijk terug naar hoe het vroeger was, met veel ruimte voor interactie en communicatie met de gast. En Vers als uitgangspunt.” Het concept Onze Keuken is gebaseerd op vier ‘ingrediënten’: lekkere en verse producten, een trotse en gastvrije keukenbrigade, de keuken als rustpunt en betrokkenheid. Bij ECT hoef je niet te zoeken naar deze fundamenten. 

 
Johan is fan
Naast de lekkere en verse producten, waaronder een fantastische smoothie, lekker knapperig brood van Carl Siegert en een met liefde door Linda bereidde wrap, vind je er ’s avonds ook regelmatig de verse maaltijden van Henri. “Natuurlijk heb ik er niks over te zeggen, wat er gevoerd wordt,” zegt Johan, “maar dat lijkt er wel op. Het hele Henri assortiment is opgenomen in de menu’s. En ik ben fan!” De menu’s worden vooraf door Albron bepaald en inclusief recepturen en allergeneninformatie naar de keukencoaches van Onze Keuken gestuurd. Johan bewaakt op deze manier de succesformule én de kwaliteit.
 
Vakidioten
Sinds vele jaren (meer dan 15!) heeft Johan contact met rayonmanager Hans de Kruijf van Henri. Johan en Hans inspireren elkaar op culinair vlak en weten elkaar als vakidioten te vinden. Onlangs kookten ze samen, in het kader van ‘rent a chef’. Ze maakten de meest spannende Indiase gerechten. De opbrengst van hun inzet was voor ons Alpe d’HuZes team
 
Tip van Johan
Gezien zijn liefde voor de Indiase keuken én de gerechten deelt Johan een gerecht van Onze Keuken met ons: basmatirijst, tikka masala en een frisse salade. 
 

Verrassend vegetarisch: wortelballetjes
Heeft u ze al geprobeerd? Onze wortel'gehakt'balletjes in Thaise groene currysaus? Lekker gekruid en met een bite die een beetje lijkt op falafel. Ze zijn niet alleen lekker, u verrast uw vegetarische gast hier echt mee. Weer eens wat anders! Niet alleen geschikt op de menukaart - ook ideaal voor op een buffet. En niet-vegetariërs zullen er ook van smullen!
Lees verder

Buffetten calculeren
Al weer een paar jaar helpen wij onze Henri-fans met een gratis programma om in een handomdraai digitaal buffetten te calculeren: de buffetcd. Deze heeft een facelift gehad. En... tegenwoordig is het een buffet-usb! Hebben?
Lees verder

Vier de lente met asperges
Wij hebben ze! De verse, bekroonde asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Deze seizoensgroenten kunnen natuurlijk niet ontbreken nu ze volop vers verkrijgbaar zijn van de koude grond. Wij gebruiken zijn topasperges in onze gebonden, romige soep. 
Lees verder

Henri en Alpe d'HuZes 2015
Henri zet zich maar al te graag in voor goede doelen. We doen voor derde keer mee aan de Alpe d'HuZes actie. Onze directeur, Ad van Olphen, is in 2013 voor het eerst de berg op gegaan. Hij kreeg zoveel steun van zijn medewerkers dat er vorig jaar een compleet Henri Team ontstaan is. Daarnaast zorgen we dat alle vrijwilligers en fietsers goed én lekker kunnen eten op de berg. 
Lees verder

De lente begint met verse asperges!
Het is weer lente! En daar horen verse asperges bij. Natuurlijk maken wij daar bij Henri heerlijke soep van. Onze aspergesoep was al super, maar we hebben hem toch verder verbeterd. Nog lekkerder en een mooier mondgevoel. Henri’s gebonden romige soep met verse asperges van het Brabantse land, bestelt u NU bij uw groothandel.
Lees verder