Menu
Contact met Henri

Nieuws

Klant in beeld: ECT

Bij Johan Zweeren, werkzaam bij ECT, schijnt de zon altijd in de keuken. We worden er gastvrij en warm onthaald. Johan is keukencoach voor 'Onze Keuken' van Albron. Hij werkt al zo'n 15 jaar met Henri in zijn keuken. Hij is fan!

 

Op de Maasvlakte bij Rotterdam bezoeken we Europe Container Terminals, het grootste en meest geavanceerde containeroverslagbedrijf van Europa. Het bedrijf is 24 uur per dag en 7 dagen per week operationeel en er werken bij de 3 terminals zo’n 3400 mensen. En die moeten uiteraard ook eten.

Onze Keuken
De catering bij ECT wordt verzorgd door Albron. Op zeven locaties en 24 uur per dag. Dat betekent 28 diensten. “Er komt nogal wat bij kijken om permanent kwaliteit te leveren. Maar gelukkig hebben we daar tegenwoordig een mooie hulp voor: het door Albron uitgedachte concept Onze Keuken”, vertelt Johan Zweeren, in 2015 al 40 jaar kok bij ECT, en keukencoach voor Onze Keuken. “Eigenlijk terug naar hoe het vroeger was, met veel ruimte voor interactie en communicatie met de gast. En Vers als uitgangspunt.” Het concept Onze Keuken is gebaseerd op vier ‘ingrediënten’: lekkere en verse producten, een trotse en gastvrije keukenbrigade, de keuken als rustpunt en betrokkenheid. Bij ECT hoef je niet te zoeken naar deze fundamenten. 

 
Johan is fan
Naast de lekkere en verse producten, waaronder een fantastische smoothie, lekker knapperig brood van Carl Siegert en een met liefde door Linda bereidde wrap, vind je er ’s avonds ook regelmatig de verse maaltijden van Henri. “Natuurlijk heb ik er niks over te zeggen, wat er gevoerd wordt,” zegt Johan, “maar dat lijkt er wel op. Het hele Henri assortiment is opgenomen in de menu’s. En ik ben fan!” De menu’s worden vooraf door Albron bepaald en inclusief recepturen en allergeneninformatie naar de keukencoaches van Onze Keuken gestuurd. Johan bewaakt op deze manier de succesformule én de kwaliteit.
 
Vakidioten
Sinds vele jaren (meer dan 15!) heeft Johan contact met rayonmanager Hans de Kruijf van Henri. Johan en Hans inspireren elkaar op culinair vlak en weten elkaar als vakidioten te vinden. Onlangs kookten ze samen, in het kader van ‘rent a chef’. Ze maakten de meest spannende Indiase gerechten. De opbrengst van hun inzet was voor ons Alpe d’HuZes team
 
Tip van Johan
Gezien zijn liefde voor de Indiase keuken én de gerechten deelt Johan een gerecht van Onze Keuken met ons: basmatirijst, tikka masala en een frisse salade. 
 

Henri's Terugkooktheater op de Horecava
Wie op de Foodinspiration Day in het Evoluon was, heeft er al kennis mee gemaakt: Henri's Terugkooktheater. Een aantal mensen kregen hun persoonlijke gerecht op het podium, anderen in het terugkookatelier. Als u wilt ontdekken wat úw persoonlijke gerecht is, krijgt u nu ook de kans: in januari reist het Terugkooktheater naar De Horecava!
Lees verder

3 gangen menu - 10 euro
Een nieuw 10 Euro Menu: op basis van kant-en-klare componenten, 4 voorgerechten, 
4 hoofdgerechten, 4 tips voor nagerechten. Dit keer met wintergerechten - en alle Henri producten zijn ook nog eens helemaal clean label. En dat met een gemiddelde inkoopprijs van € 3,30 exclusief BTW - en minimale inspanning. Verkoopprijs € 10,-.
 
Lees verder

Proef!
Misschien heeft u het al gehoord: Henri heeft tegenwoordig stamppotten met Livar spek! Én heerlijke authentieke gehaktballetjes met een smakelijke jus. Samen een prachtig koppel. En nu gratis te proeven!
Lees verder

Drei neue Produkte
Drei köstliche Neuheiten. Drei würdige Repräsentanten ihrer jeweiligen Küche.
Aus der asiatischen Küche das Foe Yong Hai.  Aus der klassischen Küche das Huhn Stroganoff. Und aus den Niederlanden das traditionelle Hackbällchen.
Lees verder

Nieuwe producten!

Drie heerlijke nieuwe aanwinsten. Alle drie hoekstenen van hun keukens; voor de Oosterse keuken de foe yong hai. Voor de Franse keuken kip stroganoff en voor onze eigen keuken de Oer-Hollandse gehaktbal.

Lees verder