Menu
Contact met Henri

Nieuws

Klant in beeld: ECT

Bij Johan Zweeren, werkzaam bij ECT, schijnt de zon altijd in de keuken. We worden er gastvrij en warm onthaald. Johan is keukencoach voor 'Onze Keuken' van Albron. Hij werkt al zo'n 15 jaar met Henri in zijn keuken. Hij is fan!

 

Op de Maasvlakte bij Rotterdam bezoeken we Europe Container Terminals, het grootste en meest geavanceerde containeroverslagbedrijf van Europa. Het bedrijf is 24 uur per dag en 7 dagen per week operationeel en er werken bij de 3 terminals zo’n 3400 mensen. En die moeten uiteraard ook eten.

Onze Keuken
De catering bij ECT wordt verzorgd door Albron. Op zeven locaties en 24 uur per dag. Dat betekent 28 diensten. “Er komt nogal wat bij kijken om permanent kwaliteit te leveren. Maar gelukkig hebben we daar tegenwoordig een mooie hulp voor: het door Albron uitgedachte concept Onze Keuken”, vertelt Johan Zweeren, in 2015 al 40 jaar kok bij ECT, en keukencoach voor Onze Keuken. “Eigenlijk terug naar hoe het vroeger was, met veel ruimte voor interactie en communicatie met de gast. En Vers als uitgangspunt.” Het concept Onze Keuken is gebaseerd op vier ‘ingrediënten’: lekkere en verse producten, een trotse en gastvrije keukenbrigade, de keuken als rustpunt en betrokkenheid. Bij ECT hoef je niet te zoeken naar deze fundamenten. 

 
Johan is fan
Naast de lekkere en verse producten, waaronder een fantastische smoothie, lekker knapperig brood van Carl Siegert en een met liefde door Linda bereidde wrap, vind je er ’s avonds ook regelmatig de verse maaltijden van Henri. “Natuurlijk heb ik er niks over te zeggen, wat er gevoerd wordt,” zegt Johan, “maar dat lijkt er wel op. Het hele Henri assortiment is opgenomen in de menu’s. En ik ben fan!” De menu’s worden vooraf door Albron bepaald en inclusief recepturen en allergeneninformatie naar de keukencoaches van Onze Keuken gestuurd. Johan bewaakt op deze manier de succesformule én de kwaliteit.
 
Vakidioten
Sinds vele jaren (meer dan 15!) heeft Johan contact met rayonmanager Hans de Kruijf van Henri. Johan en Hans inspireren elkaar op culinair vlak en weten elkaar als vakidioten te vinden. Onlangs kookten ze samen, in het kader van ‘rent a chef’. Ze maakten de meest spannende Indiase gerechten. De opbrengst van hun inzet was voor ons Alpe d’HuZes team
 
Tip van Johan
Gezien zijn liefde voor de Indiase keuken én de gerechten deelt Johan een gerecht van Onze Keuken met ons: basmatirijst, tikka masala en een frisse salade. 
 

Kerstmenu
Inspiratie! Henri heeft voor u een Kerstmenu samengesteld. Hierbij kunt uw gast kiezen uit onze heerlijke wildgerechten. Denk  aan onze klassieke wildsoep of hazenpeper. Maar ook onze vegetarische linzencurry is van de partij. En – wat handig! – u kunt zelf het menu printen en desgewenst door ons aan laten passen. De recepten vindt u hier. Henri, uw helpende hand in de keuken!
Lees verder

WK menutips
In een handomdraai een Oranje dagspecial maken? Check onze supermakkelijke oranje menutips, met als basis Henri gerechten.
Lees verder

Recall Henri éénpersoons kant-en-klaar maaltijden
WAARSCHUWING - HENRI roept éénpersoons kant-en-klaar maaltijden terug. Het betreft de volgende 450g verpakkingen in aluminium schaal, verkocht via DekaMarkt, PicNic, BP tankstations of de Familiebox, met bijbehorende streepjescode:
  • Ajam pangang - 8713041500867
  • Babi ketjap - 8713041500850
  • Couscous Maroccan -8713041500843
  • Hachee met aardappelpuree en rode kool - 8713041500898
  • Kip Mediterraans - 8713041500881
  • Penne carbonara - 8713041500874
Update 21-5: Het gaat om producten met houdbaarheidsdata tot maximaal 30 mei, die gekocht zijn vóór 18 mei 2019. Maaltijden met een langere houdbaarheid, gekocht vanaf 21 mei zijn helemaal in orde!!
Lees verder

Doe mee aan de WK actie!
Doe je al mee aan onze WK actie? Meedoen is simpel, en je maakt kans op een WK buffet voor 20 personen! 
Wat moet je doen?
Lees verder

Download de nieuwe prijslijst!
1 Oktober betekent traditioneel dat u onze winter- en wildgerechten weer kunt bestellen!
Lees verder