Nieuws
Klant in beeld: ECT
Bij Johan Zweeren, werkzaam bij ECT, schijnt de zon altijd in de keuken. We worden er gastvrij en warm onthaald. Johan is keukencoach voor 'Onze Keuken' van Albron. Hij werkt al zo'n 15 jaar met Henri in zijn keuken. Hij is fan!
Op de Maasvlakte bij Rotterdam bezoeken we Europe Container Terminals, het grootste en meest geavanceerde containeroverslagbedrijf van Europa. Het bedrijf is 24 uur per dag en 7 dagen per week operationeel en er werken bij de 3 terminals zo’n 3400 mensen. En die moeten uiteraard ook eten.
Onze Keuken
Onze Keuken
De catering bij ECT wordt verzorgd door Albron. Op zeven locaties en 24 uur per dag. Dat betekent 28 diensten. “Er komt nogal wat bij kijken om permanent kwaliteit te leveren. Maar gelukkig hebben we daar tegenwoordig een mooie hulp voor: het door Albron uitgedachte concept Onze Keuken”, vertelt Johan Zweeren, in 2015 al 40 jaar kok bij ECT, en keukencoach voor Onze Keuken. “Eigenlijk terug naar hoe het vroeger was, met veel ruimte voor interactie en communicatie met de gast. En Vers als uitgangspunt.” Het concept Onze Keuken is gebaseerd op vier ‘ingrediënten’: lekkere en verse producten, een trotse en gastvrije keukenbrigade, de keuken als rustpunt en betrokkenheid. Bij ECT hoef je niet te zoeken naar deze fundamenten.
Johan is fan
Naast de lekkere en verse producten, waaronder een fantastische smoothie, lekker knapperig brood van Carl Siegert en een met liefde door Linda bereidde wrap, vind je er ’s avonds ook regelmatig de verse maaltijden van Henri. “Natuurlijk heb ik er niks over te zeggen, wat er gevoerd wordt,” zegt Johan, “maar dat lijkt er wel op. Het hele Henri assortiment is opgenomen in de menu’s. En ik ben fan!” De menu’s worden vooraf door Albron bepaald en inclusief recepturen en allergeneninformatie naar de keukencoaches van Onze Keuken gestuurd. Johan bewaakt op deze manier de succesformule én de kwaliteit.
Vakidioten
Sinds vele jaren (meer dan 15!) heeft Johan contact met rayonmanager Hans de Kruijf van Henri. Johan en Hans inspireren elkaar op culinair vlak en weten elkaar als vakidioten te vinden. Onlangs kookten ze samen, in het kader van ‘rent a chef’. Ze maakten de meest spannende Indiase gerechten. De opbrengst van hun inzet was voor ons Alpe d’HuZes team.
Tip van Johan
Gezien zijn liefde voor de Indiase keuken én de gerechten deelt Johan een gerecht van Onze Keuken met ons: basmatirijst, tikka masala en een frisse salade.
Nieuw: Parelcouscous
De kant-en-klare couscous met groenten is één van onze best verkopende producten. Niet voor niks: deze kant-en-klare topper is een ideale basis voor salades, maar ook warm erg lekker. En de couscous krijgt er een broertje bij: de Parelcouscous met groenten.
Lees verder Inspiratie: vega soep
Henri biedt 11 vegetarische soepen. Kant-en-klaar voor gebruik, maar je kan er natuurlijk zelf je eigen draai aan geven. We willen je daarvoor graag inspireren met een paar leuke recepten!
Lees verder Partner Nationale Week Zonder Vlees
Henri is partner van de Nationale Week Zonder Vlees. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden af en toe een dagje geen vlees te eten. Daarmee bespaar je namelijk een heleboel water, uitstoot aan CO2, dierenleed, etc. En met onze kant-en-klare producten, willen we het je ook makkelijk maken om vegetarische producten op de kaart te zetten.
Lees verder Henri op het HorecaEvenTT!
Te weinig handjes in de keuken? Wilt u betere marges? Waste terugdringen? HENRI is de kok voor de chef. We nemen tijdrovend werk uit handen met ons uitgebreide assortiment kant-en-klare soepen, sauzen & maaltijdcomponenten. Kom op de stand kijken hoe Henri u ontzorgt.
Lees verder Tijd voor Hollands Wild
Vanaf dit najaar werkt Henri samen met Hollands Wild als leverancier voor alle Wildgerechten. In onze hazenpeper vanaf nu dus Hollandse haas, en ook de hertenstoof en de wildsoep maken we van en mét Hollands Wild. Een prachtige samenwerking waar we trots op zijn!
Lees verder