Nieuws
Er is weer aspergesoep!
Wij maken onze aspergesoep alleen maar met verse, witte asperges van de koude grond. En ze moeten ook nog eens Brabants zijn. Vorige week werd het seizoen geopend en konden we hem ein-de-lijk maken! Maar liefst 227 kilo asperges gingen bij ons de ketel in. De soep is -vanaf vandaag- dan ook officieel te bestellen bij je groothandel.
De lekkerste asperges
Voor onze soep gebruiken we de asperges van Walter Gubbels. Gubbels Aperges teelt ieder jaar met passie de lekkerste (prijswinnende) asperges. De gestoken asperges gaan de dag erop al de deur uit. Ze moeten eerst een nacht in het water liggen om verkleuren te voorkomen. Daarna worden ze geselecteerd en gaan zo de handel in. Voor Henri worden ze eerst geschild door een professionele schilmachine. En via onze groenteleverancier TopTuin, die ze snijdt, gaan ze tot slot bij ons de soep in. Lage Foodmiles
Gubbels asperges zit op zo'n 6 km van Henri vandaan. Als dat geen lage foodmiles zijn! Niet alleen de lage foodmiles waren belangrijk voor Henri om samen te werken met Walter. Ook de smaak van het ras dat hij kweekt en de restverwerking die we samen hebben bedacht tellen mee. Het resultaat: een fantastische, kant-en-klare aspergesoep, van Brabantse bodem!In dit filmpje vertelt Walter Gubbels hoe het telen van asperges gaat, en zie je hoe wij de aspergesoep maken:
Recept
Dit is echt een toppertje op de aspergekaart, en helemaal niet ingewikkeld. Een mooie omzetmaker: download hier het recept van een proeverij van (Brabantse) asperges.Henri bij Best Managed Companies van 2011
Wij zijn zo trots als een pauw! Henri mag zich namelijk tot de best geleide organisaties binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf rekenen. Dit is de uitkomst van het Best Managed Companies programma dat Deloitte in samenwerking met de KvK, VNO-NCW, TiasNimbas en Management Team organiseert.
Henri aspergesoep bij Delifrance
Een leuk bericht van onze klant Delifrance. Vanaf nu kunt u bij alle Delifrance lunchrooms genieten van een geweldig aanbod. Een complete lunch gebaseerd op een klassieker; 'asperges flamande'.
Seizoensproduct: verse aspergesoep
Voor de aspergesoep gebruikt Henri uitsluitend verse asperges van Nederlandse bodem. Bij voorkeur uit Brabant. Van april tot half juni zijn ze op z’n lekkerst. Vandaar dat de aspergesoep een echt seizoensproduct is.
Benissimo! Zonnige Italiaanse pastasauzen
Heerlijke, pure Italiaanse pastasauzen. Stuk voor stuk rijk gevulde toppers. Wat denkt u van een authentieke crema carbonara of crema di salmone, met gerookte zalm? Of probeer de crema di funghi eens, boordevol paddenstoelen. Met deze culinaire nieuwe sauzen kunt u alle kanten op!
Fricassée van Kemper maïskip
Een klassiek gerecht waar we met recht trots op zijn. Een romige fricassée van langzaam gegaarde vrije uitloop maïs-scharrelkip van Herman Kemper. Met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren.