Nieuws
Beter Leven soepen
Henri is altijd bezig recepten beter te maken. Cleaner, dus zonder dingen die je zelf ook niet in je keukenkastje hebt staan. Of beter voor het milieu - of het dier. Zo hebben we een aantal van onze soepen aangepast.
De zoektocht naar het perfecte soepballetje heeft ons nu een tomaten- enn groentesoep opgeleverd die een Beter Leven ster draagt. De vissoep maken we met MSC vis en een groot aantal soepen zijn verbeterd op smaak.
Project Soep
Frans Houtappels en Manon Kooijman, onze productontwikkelaars, zijn trots op hun vernieuwde soepen. Het was een behoorlijk project, en er staan ook nog wat soepen die nog aangepakt worden. "Bijvoorbeeld de kippensoep", vertelt Frans, "daar willen we ook gecertificeerde kip voor gebruiken". Manon is ook blij met haar verbeteringen, met name op smaak. Vooral de kikkererwtensoep is haar favoriet. "Ik ben echt een fan van peulvruchten", vertelt ze, "de kikkererwtensoep was niet verkeerd, maar hij kon gewoon echt nog lekkerder'.
Poeders
Frans vertelt: "wist je dat wij helemaal geen poeders gebruiken voor onze soep? Dat hebben we nooit gedaan en gaan we ook nooit doen. Onze soepen hebben een basis van een 'echte' bouillon of fond. Getrokken van botten." Ouderwets lekker dus - gemaakt met liefde en plezier.
Stamppotten
Els van Olphen, die sinds kort de afdeling productonwikkeling volledig onder haar hoede heeft, wil ook nog graag wat kwijt over de stamppotten. "We maken die al sinds jaar en dag met verse ingredienten. Melk, aardappelen en groenten. Een beetje zout en wat specerijen - dat is het. En in de variant met spek gaat heerlijk Livar spek. Van Livar weet je: die varkentjes hebben een mooi leven gehad. Maar nu gebruiken we in onze stamppotten ook nog eens biologische melk." En dat was reden genoeg voor de stichting Beter Leven om de stamppotten maar liefst drie sterren te geven.
En die stamppotten - die hebben we nu weer beschikbaar!
Henri in sterrenstijl deel 1: Kalfsragout Eco Fields
Convenience en culinary art. Een tegenstelling? Zeker niet. We vroegen de Italiaanse sterrenchef Gianfranco Chiarini zich eens uit te leven met onze koelverse soepen, sauzen en maaltijdcomponenten. Een feest voor hem: “I love to work with these lovely fresh, pure food by Henri. I think Henri has the best convenience in Europe.”
Enquéte
Henri is op dit moment bezig met het restylen van de website. Wij willen natuurlijk graag weten wat uw wensen zijn. Daarom vragen wij u onderstaande korte vragenlijst in te vullen. We zijn benieuwd naar uw mening en ideeën. Wat zoekt u op onze site? Wat vind u interessant? De resultaten nemen we mee in het ontwerp van de nieuwe site.
Aspergesoep met Brabantse asperges!
Speciaal voor uw gasten hebben we onze uiterste best gedaan. We hebben namelijk nú al onze culinaire aspergesoep, met verse, Brabantse asperges. Zodat u deze -traditiegetrouw- met Pasen al op de kaart kunt zetten.
Kalfsragout met Eco Fields biologisch kalfsvlees
Henri is altijd bezig met product- en receptverbeteringen. Om een product authentieker, diervriendelijker, of bijvoorbeeld 'clean label' te maken. Nog beter: alles tegelijkertijd! En zo heeft onze kalfsragout onlangs een grote verbetering ondergaan. Hij wordt nu namelijk gemaakt van drie sterren Beter Leven Eco Fields kalfsvlees.
Deli XL Pastasausactie!
Heerlijke, pure Italiaanse pastasauzen. Stuk voor stuk rijk gevulde toppers. Wat denkt u van een romige carbonarasaus of paddenstoelensaus, boordevol verse champignons en paddestoelen? Of probeer de quattro formaggi eens, met Gouda, Danish blue, mascarpone en grana padano. Met deze culinaire topsauzen kunt u alle kanten op!