Menu
Contact met Henri

Nieuws

Beter Leven soepen

Henri is altijd bezig recepten beter te maken. Cleaner, dus zonder dingen die je zelf ook niet in je keukenkastje hebt staan. Of beter voor het milieu - of het dier. Zo hebben we een aantal van onze soepen aangepast. 
De zoektocht naar het perfecte soepballetje heeft ons nu een tomaten- enn groentesoep opgeleverd die een Beter Leven ster draagt. De vissoep maken we met MSC vis en een groot aantal soepen zijn verbeterd op smaak.
 

Project Soep

Frans Houtappels en Manon Kooijman, onze productontwikkelaars, zijn trots op hun vernieuwde soepen. Het was een behoorlijk project, en er staan ook nog wat soepen die nog aangepakt worden. "Bijvoorbeeld de kippensoep", vertelt Frans, "daar willen we ook gecertificeerde kip voor gebruiken". Manon is ook blij met haar verbeteringen, met name op smaak. Vooral de kikkererwtensoep is haar favoriet. "Ik ben echt een fan van peulvruchten", vertelt ze, "de kikkererwtensoep was niet verkeerd, maar hij kon gewoon echt nog lekkerder'.
 

Poeders

Frans vertelt: "wist je dat wij helemaal geen poeders gebruiken voor onze soep? Dat hebben we nooit gedaan en gaan we ook nooit doen. Onze soepen hebben een basis van een 'echte' bouillon of fond. Getrokken van botten." Ouderwets lekker dus - gemaakt met liefde en plezier.
 

Stamppotten

Els van Olphen, die sinds kort de afdeling productonwikkeling volledig onder haar hoede heeft, wil ook nog graag wat kwijt over de stamppotten. "We maken die al sinds jaar en dag met verse ingredienten. Melk, aardappelen en groenten. Een beetje zout en wat specerijen - dat is het. En in de variant met spek gaat heerlijk Livar spek. Van Livar weet je: die varkentjes hebben een mooi leven gehad. Maar nu gebruiken we in onze stamppotten ook nog eens biologische melk." En dat was reden genoeg voor de stichting Beter Leven om de stamppotten maar liefst drie sterren te geven.
En die stamppotten - die hebben we nu weer beschikbaar!
Nieuw: Parelcouscous
De kant-en-klare couscous met groenten is één van onze best verkopende producten. Niet voor niks: deze kant-en-klare topper is een ideale basis voor salades, maar ook warm erg lekker. En de couscous krijgt er een broertje bij: de Parelcouscous met groenten.
Lees verder

Inspiratie: vega soep
Henri biedt 11 vegetarische soepen. Kant-en-klaar voor gebruik, maar je kan er natuurlijk zelf je eigen draai aan geven. We willen je daarvoor graag inspireren met een paar leuke recepten!
Lees verder

Partner Nationale Week Zonder Vlees
Henri is partner van de Nationale Week Zonder Vlees. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden af en toe een dagje geen vlees te eten. Daarmee bespaar je namelijk een heleboel water, uitstoot aan CO2, dierenleed, etc. En met onze kant-en-klare producten, willen we het je ook makkelijk maken om vegetarische producten op de kaart te zetten.
Lees verder

Henri op het HorecaEvenTT!
Te weinig handjes in de keuken? Wilt u betere marges? Waste terugdringen? HENRI is de kok voor de chef.  We nemen tijdrovend werk uit handen met ons uitgebreide assortiment kant-en-klare soepen, sauzen & maaltijdcomponenten. Kom op de stand kijken hoe Henri u ontzorgt.
 

Lees verder

Tijd voor Hollands Wild
Vanaf dit najaar werkt Henri samen met Hollands Wild als leverancier voor alle Wildgerechten. In onze hazenpeper vanaf nu dus Hollandse haas, en ook de hertenstoof en de wildsoep maken we van en mét Hollands Wild. Een prachtige samenwerking waar we trots op zijn!
Lees verder