Nieuws
Nieuw! Groentecurry
In de herfst vernieuwen we traditiegetrouw onze menukaart. En daarop komt een Indiase groentecurry. Een lekkere, lichtpittige Indiase curry, helemaal vegetarisch. Wat kan je ermee in de professionele keuken? We zetten wat ideeën voor je op een rij.
Indiase groentecurry
We stoven het gerecht van grove stukken zoete aardappel, wortel, bloemkool en courgette in kokosmelk. We brengen de groenten op smaak met kruiden als koriander, kardemom en nigellazaad. Dit is de prijs en verpakking>
Als lunchgerecht
De curry leent zich erg goed als lunchgerecht in een (bedrijfs)kantine, lunchroom of eetcafé. Serveer de groentecurry met een pitabroodje of naanbrood, met een klein saladegarnituur. Geef er een lepel Griekse yoghurt bij en garneer af met een takje koriander.
Overigens is de curry ook erg lekker gecombineerd met gewokte garnalen of kip. Alleen is uw gerecht dan natuurlijk niet meer vegetarisch.
Op de dinerkaart
Serveer de curry als bijgerecht. Combineer hem bijvoorbeeld met linzen en rode rijst voor een verrassende vegetarische optie. Of maak een gratinschotel, van zoete aardappel in plakken gegaard, daarop de curry en bovenop tomaten in plakken en plakjes mozzarella of Gruyere. Even afgratineren en klaar. Ook lekker: op een roti'pannenkoek'. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Bij een buffet
Biedt uw gasten in uw buffetboek de keuze voor een 1001 Smaken buffet. Zet daar bijvoorbeeld op:
Of volledig vegetarisch:
Natuurlijk met een salade en (naan)brood. En eventueel aangevuld met een soep vooraf: kikkererwtensoep of kerriesoep met kip.
Keertje de groentecurry proberen? Neem dan contact op met uw accountmanager!
Verrassend vegetarisch: wortelballetjes
Heeft u ze al geprobeerd? Onze wortel'gehakt'balletjes in Thaise groene currysaus? Lekker gekruid en met een bite die een beetje lijkt op falafel. Ze zijn niet alleen lekker, u verrast uw vegetarische gast hier echt mee. Weer eens wat anders! Niet alleen geschikt op de menukaart - ook ideaal voor op een buffet. En niet-vegetariërs zullen er ook van smullen!
Lees verder Buffetten calculeren
Al weer een paar jaar helpen wij onze Henri-fans met een gratis programma om in een handomdraai digitaal buffetten te calculeren: de buffetcd. Deze heeft een facelift gehad. En... tegenwoordig is het een buffet-usb! Hebben?
Lees verder Vier de lente met asperges
Wij hebben ze! De verse, bekroonde asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Deze seizoensgroenten kunnen natuurlijk niet ontbreken nu ze volop vers verkrijgbaar zijn van de koude grond. Wij gebruiken zijn topasperges in onze gebonden, romige soep.
Lees verder Henri en Alpe d'HuZes 2015
Henri zet zich maar al te graag in voor goede doelen. We doen voor derde keer mee aan de Alpe d'HuZes actie. Onze directeur, Ad van Olphen, is in 2013 voor het eerst de berg op gegaan. Hij kreeg zoveel steun van zijn medewerkers dat er vorig jaar een compleet Henri Team ontstaan is. Daarnaast zorgen we dat alle vrijwilligers en fietsers goed én lekker kunnen eten op de berg.
Lees verder De lente begint met verse asperges!
Het is weer lente! En daar horen verse asperges bij. Natuurlijk maken wij daar bij Henri heerlijke soep van. Onze aspergesoep was al super, maar we hebben hem toch verder verbeterd. Nog lekkerder en een mooier mondgevoel. Henri’s gebonden romige soep met verse asperges van het Brabantse land, bestelt u NU bij uw groothandel.