Nieuws
NIEUW van Henri: Chili sin carne
… Met gehackt van de Vegetarische Slager! Inmiddels is het grootste deel van de Nederlandse bevolking flexitariër. Dat betekent dat je gasten ook steeds vaker kiezen voor vegetarisch. Zet bijvoorbeeld Henri’s nieuwe Chili sin (sin=zonder) Carne op uw kaart. Gemaakt met Gehackt van De Vegetarische Slager. Het resultaat van deze samenwerking is zó lekker, dat je het verschil tussen ‘con’ en ‘sin’ niet eens proeft!
Chili sin carne
• Henri artikelnummer: 40785
• Verpakkingseenheid: 1,5 kg
• Prijs € 12,23
• Prijs per kilo € 8,15
Verkooppunten
De chili sin carne is te koop bij Deli XL: artikelnummer 073280. Ook kunt u over het algemeen goed terecht bij de kleinere Horecagrossiers. Bent u klant bij Hanos of Sligro, dan kunt u het best contact opnemen met de vertegenwoordiger van de desbetreffende groothandel.
Komt u er niet uit? Bel dan even naar ons: 0416-375933. We zoeken dan samen naar een oplossing.
Het verhaal van De Vegetarische slager
Jaap Korteweg is 9e generatie boer en oprichter van De Vegetarische Slager. Hoe besluit iemand die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien op het Nederlandse platteland om Vegetarische Slager te worden?
Toen de varkenspest en de gekke koeienziekte Nederland in de ban hielden werd Jaap gevraagd of zijn koelhuizen konden dienen als opslagplek voor tienduizenden kadavers. Na het aanschouwen van deze ramp overwoog Jaap zelf runderen te gaan houden, op een biologische en diervriendelijke manier. Dit idee sprak hem wel aan, maar dan tot de dag dat de runderen naar de slacht zouden moeten.
Hij besloot vanaf dat moment vegetariër te worden. Maar hij miste de smaak van vlees zo, dat hij met zichzelf de afspraak maakte dat hij alleen buiten de deur vlees mocht eten. Met als gevolg dat hij zichzelf erop betrapte dat hij steeds vaker uit eten ging. Voor hem werd duidelijk dat hij op zoek moest gaan naar iets dat zijn verlangen naar vlees kon vervullen, zonder dat er dieren aan te pas zouden komen.
Na een zoektocht van tien jaar ontwikkelde en vond Jaap innovatieve vleesvervangers met een spectaculaire bite en structuur. Met topkoks gaf hij de producten de smaak en beleving van echt vlees. Daarnaast zag hij zelf veel potentieel in de eiwitrijke en biologische lupine van Nederlandse grond. Samen met conceptmaker Niko Koffeman, chef kok Paul Bom en een toegewijd team werkt hij aan een grote omslag van dierlijk naar plantaardig vlees.
Na een zoektocht van tien jaar ontwikkelde en vond Jaap innovatieve vleesvervangers met een spectaculaire bite en structuur. Met topkoks gaf hij de producten de smaak en beleving van echt vlees. Daarnaast zag hij zelf veel potentieel in de eiwitrijke en biologische lupine van Nederlandse grond. Samen met conceptmaker Niko Koffeman, chef kok Paul Bom en een toegewijd team werkt hij aan een grote omslag van dierlijk naar plantaardig vlees.
Het grote ideaal van de Vegetarische Slager is vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niks missen als ze één of meer dagen geen vlees eten. De ambitie is de grootste slager ter wereld te worden, op korte termijn.
Meer info vind je op de site van de Vegetarische Slager.
Benefietavond Team Henri voor Alpe d’HuZes
Op 5 juni neemt Team Henri deel aan de Alpe d’HuZes. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF organiseert Monica Hoogmoed van de verkoop binnendienst, op zaterdag 29 maart een benefietavond in Utopia (Voorste Venne) te Drunen. Tijdens deze avond zullen diensten en producten worden geveild ten bate van het Team. Op deze manier wil Monica haar steentje bij dragen, aangezien ze het niet ziet zitten de berg zelf op en af te fietsen.
Lees verder Vierkantsverwaarding: van kop tot staart
Respect voor dier en milieu. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Henri en Eco Fields. Henri maakt culinaire kant-en-klare gerechten. Met alleen de beste ingrediënten - bijvoorbeeld van het biologische vlees van de Veluwse runderen van Eco Fields. Gezamenlijk zochten wij naar een ideale vierkantsverwaarding van het dier: het optimale gebruik van kop tot staart.
Lees verder Henri op HorecaEvenTT
Welkom!
Aanstaande maandag is het weer zover: Het jaarlijkse HorecaEvenTT in de TT Hallen in Assen! Uiteraard zijn wij ook dit jaar van de partij. René de Lange, uw accountmanager verwelkomt u op onze stand: 3350. En we hebben een leuke actie!
Goulash Michelin Style
Dit keer staat de winterzachte goulash in de picture. Letterlijk. Voor de foto van de goulash liet sterrenchef Gianfranco Chiarini zich inspireren door het kleurrijke Hongarije.
Henri op de Horecava
U gaat naar de Horecava? Waarschijnlijk voor inspiratie. Ideeën opdoen, nieuwigheden proeven. Kom dan zéker naar onze stand in hal 11.
Henri inspireert met nieuwe trends, origineel vormgegeven in creatieve concepten. Proef de nieuwste koelverse gerechten van ons Pick & Mix Buffet. Laat u verleiden door de kruidige geuren uit onze Ethnic Kitchen. Of geniet van de pure ‘Pasta Bites’ pastasauzen.
Lees verder Henri inspireert met nieuwe trends, origineel vormgegeven in creatieve concepten. Proef de nieuwste koelverse gerechten van ons Pick & Mix Buffet. Laat u verleiden door de kruidige geuren uit onze Ethnic Kitchen. Of geniet van de pure ‘Pasta Bites’ pastasauzen.