Menu
Contact met Henri

Nieuws

NIEUW van Henri: Chili sin carne

… Met gehackt van de Vegetarische Slager! Inmiddels is het grootste deel van de Nederlandse bevolking flexitariër. Dat betekent dat je gasten ook steeds vaker kiezen voor vegetarisch. Zet bijvoorbeeld Henri’s nieuwe Chili sin (sin=zonder) Carne op uw kaart. Gemaakt met Gehackt van De Vegetarische Slager. Het resultaat van deze samenwerking is zó lekker, dat je het verschil tussen ‘con’ en ‘sin’ niet eens proeft!
 
 

 

Chili sin carne

Henri artikelnummer: 40785
Verpakkingseenheid: 1,5 kg
Prijs € 12,23
Prijs per kilo € 8,15

Verkooppunten

De chili sin carne is te koop bij Deli XL: artikelnummer 073280. Ook kunt u over het algemeen goed terecht bij de kleinere Horecagrossiers. Bent u klant bij Hanos of Sligro, dan kunt u het best contact opnemen met de vertegenwoordiger van de desbetreffende groothandel.
Komt u er niet uit? Bel dan even naar ons: 0416-375933. We zoeken dan samen naar een oplossing.

 

Het verhaal van De Vegetarische slager

Jaap Korteweg is 9e generatie boer en oprichter van De Vegetarische Slager. Hoe besluit iemand die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien op het Nederlandse platteland om Vegetarische Slager te worden? 
Toen de varkenspest en de gekke koeienziekte Nederland in de ban hielden werd Jaap gevraagd of zijn koelhuizen konden dienen als opslagplek voor tienduizenden kadavers. Na het aanschouwen van deze ramp overwoog Jaap zelf runderen te gaan houden, op een biologische en diervriendelijke manier. Dit idee sprak hem wel aan, maar dan tot de dag dat de runderen naar de slacht zouden moeten.
 
 
Hij besloot vanaf dat moment vegetariër te worden. Maar hij miste de smaak van vlees zo, dat hij met zichzelf de afspraak maakte dat hij alleen buiten de deur vlees mocht eten. Met als gevolg dat hij zichzelf erop betrapte dat hij steeds vaker uit eten ging. Voor hem werd duidelijk dat hij op zoek moest gaan naar iets dat zijn verlangen naar vlees kon vervullen, zonder dat er dieren aan te pas zouden komen.

Na een zoektocht van tien jaar ontwikkelde en vond Jaap innovatieve vleesvervangers met een spectaculaire bite en structuur. Met topkoks gaf hij de producten de smaak en beleving van echt vlees. Daarnaast zag hij zelf veel potentieel in de eiwitrijke en biologische lupine van Nederlandse grond. Samen met conceptmaker Niko Koffeman, chef kok Paul Bom en een toegewijd team werkt hij aan een grote omslag van dierlijk naar plantaardig vlees. 
Het grote ideaal van de Vegetarische Slager is vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niks missen als ze één of meer dagen geen vlees eten. De ambitie is de grootste slager ter wereld te worden, op korte termijn.
 
Meer info vind je op de site van de Vegetarische Slager.

 

 
 
 

Verrassen op je kaart? Curries!
Wist je dat wij fantastische (vega) curries maken? Basmatirijst erbij, mooi aftoppen met verse koriander en noten of bijv. serveren met gebakken halloumi of de Indiase kaas paneer. Of maak een curry bowl! Zet deze curries op je kaart, of neem ze op in een buffet! 
Lees verder

Einde aspergeseizoen
Vandaag (24 juni) is officieel het einde van het aspergeseizoen. Onze teler Toon van Dinter van Van Dinter Smaakasperges legt kort uit wanneer de precieze datum is en waarom de telers de planten dan door laten groeien.

 
Check het filmpje

Prijslijst - update per 31-1
Vanaf vandaag gaan we stapsgewijs weer producten toevoegen aan de prijslijst. Voor nu is dit het assortiment: per 10-2 komen we terug met een update en weer nieuw toegevoegde producten!
Download hier de lijst.
Lees verder

Winterassortiment vanaf 11-10-21
Het wordt weer frisser: de herfst is duidelijk 'aan'. Met de komst van de herfst introduceren wij zoals altijd ons herfst/winterassortiment. Je kan o.a. onze stamppotten en erwtensoep dus weer bestellen!

Download hier direct de laatste versie of lees verder voor alle wijzigingen. 
Lees verder

Update prijslijst 22-2-21
Vanwege de sluiting van de horeca, hebben wij helaas ons horeca assortiment ook weer enigszins in moeten krimpen, net als tijdens de vorige lockdown. Het grootste deel is gewoon voorradig en deze producten kan je dus bestellen bij je groothandel. Een klein aantal producten maken wij tot nader order alleen nog op bestelling. Download hier direct de laatste versie van de prijslijst, of lees verder wat de precieze wijzigingen zijn.
Lees verder