Nieuws
Kerstmenu 2016
We hebben een suggestie voor een Kerstmenu gemaakt. De basis van de Kerstgerechten zijn onze kant-en-klare soepen en maaltijden. Met een paar kleine handelingen maakt u er een verrassend Kerstmenu van, waarmee u uw gast kunt verwennen. Ideaal voor catering, een grote partij of bijvoorbeeld voor een personeelsdiner. Maar ook handig in de zorg voor een Kerstdiner van bewoners en hun familie, of andere gasten.
Onderstaand vind u het complete Kerstmenu. In cursief staan onze gerechten; de rest zijn optionele aanvullingen.
Kerstmenu 2016
Voorgerechten
Wildsoep en croûte
Gebonden, romige soep gevuld met hazen- en hertenvlees, een scheutje port en groenten. Geserveerd op een verrassende wijze: onder bladerdeeg!
Bereiding: Verdun de soep koud. Schep deze in ovenvaste soepkommen, en maak de rand van de kom nat. Leg hierop een plak bladerdeeg en daarop eventueel nog wat sesamzaad. Bak dan de bladerdeeg met kom en al af.
of
Mosterdsoep Brostei (Vegetarisch)
Romige soep met appel, twee soorten mosterd en een scheutje witte wijn, geserveerd in een broodje.
Bereiding: Verdun en verwarm de soep en schep deze vlak voor het serveren in de brostei (een speciaal 'hol' broodje van Carl Siegert).
Tussengerechten
Hertenstoof
Een heerlijke lasagne van hertenstoof en spinazie, gegarneerd met kastanjes.
Bereiding: Deze lasagne maakt u zelf met de hertenstoof van Henri. Maak met verse lasagnebladen lagen, om en om geblancheerde spinazie en de hertenstoof. Bovenop gaat béchamelsaus en kaas. Bak de lasagne verder af in de oven. Garneer met de kastanjes.
of
Bulgur tompouce (Vegetarisch)
Bulgur met groenten en cranberries, gestoomde boerenkool en geitenkaas tussen twee krokante papadums en boerenkoolchips
Bereiding: stoom de boerenkool en laat deze afkoelen. Meng met de bulgur en de geitenkaas. Frituur de papadums. Leg 1 papadum op een bord en hier de bulgursalade op, en daarop de andere papadum. Garneer af met boerenkoolchips (boerenkoolchips.com).
Hoofdgerechten
Hachee met peperkoek en zuurkool
Smakelijk stamppotje van zuurkool en Livar spek en hachee van Eco Fields rundvlees getopt met peperkoekkruimels
Bereiding: Verwarm de hachee en de zuurkool. Bak de peperkoekkruimels krokant in wat olie. Gebruik een ring, schep daar eerst de stamppot in. Daarbovenop de hachee. Vervolgens toppen met de koekkruimels.
Bereiding: Verwarm de hachee en de zuurkool. Bak de peperkoekkruimels krokant in wat olie. Gebruik een ring, schep daar eerst de stamppot in. Daarbovenop de hachee. Vervolgens toppen met de koekkruimels.
of
Hazenpeper met aardappelpuree en kastanjecrumble
In rode wijn gestoofd hazenvlees in een saus met diverse groenten, geserveerd als crumble met kastanje en romige aardappelpuree in een pannetje.
Bereiding: Verwarm de hazenpeper en de aardappelpuree. Voor de kastanjekruimels: Maal de kastanjes fijn, samen met olijfolie, boter en bloem. Schep de hazenpeper het pannetje, hierop de aardappelpuree. dek het geheel af met de kastanje kruimels en bak dit af in een hete oven van ca 180 °C in 15 min.
of
Zalm in beurre blanc met risotto funghi
Zalmfilet in een klassieke botersaus met risotto funghi: een Italiaans rijstgerecht met bospaddenstoelen en verse champignons.
Bereiding: Steek een hele langoustine op een satéstokje en grill deze in de grillpan. Verwarm de risotto en de saus en bak de zalm. Schep een rand van de risotto in het midden van het bord en leg de zalmfilet hierop. Dresseer de saus rond de risotto. Garneer de zalm met de gegrillde langoustine en wat zalmeitjes.
of
Tagliatelle met sugo melanzane met roergebakken spruiten (Vegetarisch)
Pasta met een saus van gestoofde aubergine, spruiten en een pangrattato van ciabatta, knoflook en basilicum.
Bereiding: vewarm de pasta en de saus. Maak de pangrattato: maal de ciabatta in de keukemachine met de knoflook en de basilicum. Bak dit mengsel in wat olijfolie. Laat uitlekken. Serveer de pasta met de saus en de spruiten erbij en maak af met de pangrattato.
Verrassend vegetarisch: wortelballetjes
Heeft u ze al geprobeerd? Onze wortel'gehakt'balletjes in Thaise groene currysaus? Lekker gekruid en met een bite die een beetje lijkt op falafel. Ze zijn niet alleen lekker, u verrast uw vegetarische gast hier echt mee. Weer eens wat anders! Niet alleen geschikt op de menukaart - ook ideaal voor op een buffet. En niet-vegetariërs zullen er ook van smullen!
Lees verder Buffetten calculeren
Al weer een paar jaar helpen wij onze Henri-fans met een gratis programma om in een handomdraai digitaal buffetten te calculeren: de buffetcd. Deze heeft een facelift gehad. En... tegenwoordig is het een buffet-usb! Hebben?
Lees verder Vier de lente met asperges
Wij hebben ze! De verse, bekroonde asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Deze seizoensgroenten kunnen natuurlijk niet ontbreken nu ze volop vers verkrijgbaar zijn van de koude grond. Wij gebruiken zijn topasperges in onze gebonden, romige soep.
Lees verder Henri en Alpe d'HuZes 2015
Henri zet zich maar al te graag in voor goede doelen. We doen voor derde keer mee aan de Alpe d'HuZes actie. Onze directeur, Ad van Olphen, is in 2013 voor het eerst de berg op gegaan. Hij kreeg zoveel steun van zijn medewerkers dat er vorig jaar een compleet Henri Team ontstaan is. Daarnaast zorgen we dat alle vrijwilligers en fietsers goed én lekker kunnen eten op de berg.
Lees verder De lente begint met verse asperges!
Het is weer lente! En daar horen verse asperges bij. Natuurlijk maken wij daar bij Henri heerlijke soep van. Onze aspergesoep was al super, maar we hebben hem toch verder verbeterd. Nog lekkerder en een mooier mondgevoel. Henri’s gebonden romige soep met verse asperges van het Brabantse land, bestelt u NU bij uw groothandel.